Χαιρετίζει την έκθεση GRECO η Διεθνής Διαφάνεια-Κύπρος

H Έκθεσης της Ομάδας Κρατών κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης, που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, περιέχει 16 εισηγήσεις για την Κύπρο, εκ των οποίων οι οκτώ είναι συστάσεις για τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, τέσσερις για το Δικαστικό Σώμα και τέσσερις για τη Νομική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΔ-Κ «πολλές από τις εισηγήσεις που προτείνει η έκθεση για την Κύπρο τις έχουμε προτείνει κατά περιόδους ως Οργανισμός, όπως τη δημιουργία και εφαρμογή ενός Κώδικα Δεοντολογίας για τους Βουλευτές, τη δήλωση των περιουσιακών στοιχείων των Βουλευτών, τη λήψη μέτρων για τη σύγκρουση συμφερόντων».

Η ΔΔ-Κ χαιρετίζει ιδιαίτερα την αναφορά που γίνεται στη θεσμοθέτηση του λόμπυ, για το οποίο ιδιαίτερη μνεία έγινε στην έκθεση που ετοίμασε το 2015 η ΔΔ-Κ.

Προσθέτει εξάλλου ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τους 24 Βουλευτές που έχουν υπογράψει τη Δέσμευση κατά της Διαφθοράς πριν τις Βουλευτές Εκλογές, για συνέχιση της συζήτησης επί του θέματος και τη δημιουργία Υπερκομματικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας κατά της Διαφθοράς.