ΑΠΟΕΛ: Ο αποκλεισμός, η απαξίωση και η πρόκληση!

Δυστυχώς και το είχα γράψει ξανά στο παρελθόν, ο πήχης μετά το έπος των 8 έχει ανέβει επικίνδυνα με αποτέλεσμα κάθε αποκλεισμός να φέρνει τεράστιες αντιδράσεις.

Οι απαιτήσεις του κόσμου του ΑΠΟΕΛ είναι πλέον τεράστιες που φτάνουν στο σημείο να απαξιώνουν το Γιουρόπα Λιγκ το οποίο ομάδες μεγαθήρια τα τελευταία χρόνια παλεύουν να το κατακτήσουν γιατί χάθηκε απλά η ευκαιρία να βρεθούν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Λάθη έγιναν και θα γίνονται κάθε χρόνο όμως το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό που μετρά και η ιστορία γράφει πως οι γαλαζοκίτρινοι για 6η φορά τα τελευταία 7 χρόνια βρίσκονται σε ομίλους Ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Χάθηκαν πολλά εκατομμύρια σύμφωνα με κάποιους από τον ανεπαρκή προγραμματισμό ωστόσο ξεχνούν πως ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε πολλά εκατομμύρια ευρώ και συνολικά πάνω από 12 πέρσι και φέτος από τις προκρίσεις του στο Γιουρόπα Λιγκ οι οποίες δεν ήρθε ποτέ μα ποτέ εύκολα.

Πέρσι απέκλεισες τους πρωταθλητές Δανίας (Μιντλαντ) και φέτος τους πρωταθλητές (Νορβηγίας) για να βρεθείς στους ομίλους της διοργάνωσης.

Και οι προκρίσεις αυτές δεν ήταν δεδομένες αλλά έγιναν αγωνιστικές υπερβάσεις για τα καταφέρεις.

Υπήρχαν οι προϋποθέσεις να αγωνιστείς ξανά στο Τσάμπιονς Λιγκ με βάση τις κληρώσεις σου πέρσι και φέτος και το γνωρίζουν οι πάντες αυτό ωστόσο δεν σου εγγυάται κανείς πως εάν είχες τον Ντε Βινσέντι στην διάθεση σου, ένα καλό επιθετικό ή αριστερό μπακ θα έπαιρνες την πρόκριση.

 

Στο ποδόσφαιρο όλα τα αποτελέσματα είναι ανοικτά και δυστυχώς για τον ΑΠΟΕΛ μετά την τεράστια επιτυχία του 2011-12 η κάθε ομάδα που τον αντιμετωπίζει είναι υποψιασμένη και συνάμα κατάλληλα προετοιμασμένη.

Πλέον ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται μέσα σ’ ένα όμιλο ομάδων στην Ευρώπη που θεωρούνται υπολογίσιμοι αντίπαλοι και αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος των πρωταθλητών μας.

Για άλλη μια χρονιά θα αγωνίζεται μέχρι τον Δεκέμβριο στα Ευρωπαϊκά σαλόνια σε μια διοργάνωση η οποία πολλές ομάδες θα έδιναν τα πάντα να αγωνιστούν.

Γι’ αυτό καλείται να απολαύσει μια ακόμα τεράστια Ευρωπαϊκή εμπειρία και να προσπαθήσει αυτό το ταξίδι να το κάνει ακόμα πιο ονειρικό με πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η πρόκληση τεράστια αφού στις προηγούμενες δύο φορές στο Γιουρόπα Λιγκ δεν πέτυχε κάτι ιδιαίτερο και φέτος έχει την ευκαιρία να το πετύχει.

Και παράλληλα με αυτό έχει την ευκαιρία να διορθώσει τα όποια λάθη έγιναν τις εναπομείναντες μέρες στο θέμα του προγραμματισμού ώστε να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός τόσο στην Ευρώπη αλλά και στις εγχώριες διοργανώσεις στις οποίες τα τελευταία χρόνια είναι το απόλυτο αφεντικό.

Για περισσότερα αθλητικά επισκεφθείτε το Balla.com.cy