Δωρεάν Πράσινο Σημείο προσφέρει στους δημότες ο Δήμος Λευκωσίας

«Ζούμε σε μια εποχή όπου πλέον ο καθένας στην καθημερινότητα του αντιμετωπίζει το πρόβλημα της διαχείρισης των δικών του αποβλήτων, αλλά και γενικά τη ζημιά που προκαλούν τα απόβλητα στο περιβάλλον», αναφέρει στο πλαίσιο συνέντευξης του στο ΚΥΠΕ ο Δημοτικός Υγειονομικός Επιθεωρητής Μιχάλης Λαγός.

Απαντώντας σε ερώτηση εκτιμά ότι «η γνώση για τις επιπτώσεις των αποβλήτων στο περιβάλλον νομίζω πλέον έχει εμπεδωθεί και στις μικρές ηλικίες αλλά και στις μεγάλες».

Ο κόσμος στην απλή του καθημερινότητα, προσθέτει, «θα κλαδέψει, θα αντικαταστήσει τα έπιπλά του, τα στρώματά του».

Όλα αυτά, συνεχίζει ο κ. Λαγός «παλιά κατέληγαν στα διπλανά οικόπεδα στους κάμπους και τους αγρούς δίνοντας μια άσχημη εικόνα στη χώρα μας, η οποία θεωρείται και τουριστικός προορισμός».

Οι πιο συνειδητοποιημένοι, λέει, «έπρεπε είτε να επικοινωνήσουν με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για υποστήριξή τους ή να περιμένουν την εκστρατεία περισυλλογής των αχρήστων αντικειμένων που κάνουν όλοι οι Δήμοι κάθε χρόνο».

«Τώρα ο καθένας μπορεί με μηδενική χρέωση να τα φέρει με το αυτοκίνητό του στο Πράσινο Σημείο ή να ειδοποιήσει το Δήμο για να τον εξυπηρετήσει», αναφέρει.

Ο κ. Λαγός καλεί τους δημότες να θέσουν ένα τέρμα στην άσχημη συνήθεια της απόρριψης αντικειμένων σε ανοιχτούς χώρους.

«Είναι ακόμη ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε», αναφέρει απαντώντας σε ερώτηση.

Την ίδια ώρα, προειδοποιεί ότι αν «δεν προσπαθήσουμε να περιορίσουμε τον όγκο των σκουπιδιών που παράγουμε, αλλά επίσης και να ανακυκλώνουμε, τότε θα έχουμε κόστος».

«Δεν περιποιεί να λέμε ότι ο Κύπριος δεν είναι ενημερωμένος, ούτε γνώστης της πραγματικότητας», λέει, προσθέτοντας ότι «είμαστε ενημερωμένοι. Απλώς πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε».

Το Πράσινο Σημείο του Δήμου Λευκωσίας λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή από τις 0700 το πρωί ως τις 1700 το απόγευμα και το Σάββατο από τις 0700 ως τις 1200.

Οι δημότες μπορούν να αποταθούν στο Δήμο για μεταφορά υλικών από την οικία τους αν οι ίδιοι αδυνατούν να τα μεταφέρουν με χρέωση.

Στο πράσινο σημείο παραλαμβάνονται απόβλητα μόνο από νοικοκυριά.

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 22797621 / 617/ 618, στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Λευκωσίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ