Εικοσάχρονος οδηγούσε με ταχύτητα 205 αντί 100 χιλιόμετρα

Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, γύρω στις 8.50 το πρωί σήμερα μέλη του ΟΠΟΔ Αρχηγείου, τα οποία διενεργούσαν έλεγχο τροχαίας στον αυτοκινητόδρομο από Καλό Χωριό προς Αερολιμένα Λάρνακας, παρά την έξοδο Δρομολαξιάς, διαπίστωσαν ότι οδηγός διερχόμενου αυτοκινήτου κινείτο στο δρόμο με ταχύτητα 205 ΧΑΩ αντί 100 ΧΑΩ.

Στη συνέχεια, του έγινε σήμα για να σταματήσει για έλεγχο. Αντί αυτού, ο οδηγός συνέχισε την πορεία του. Από εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω αυτοκίνητο οδηγούσε 20χρονος από τη Λάρνακα, ο οποίος κλήθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Κιτίου, όπου κατηγορήθηκε γραπτώς για τα τροχαία αδικήματα που διέπραξε για να κλητευθεί αργότερα ενώπιον δικαστηρίου.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Κιτίου διερευνά την υπόθεση.

Εξάλλου, γύρω στη 1.50 τα ξημερώματα σήμερα, μέλη του ΟΠΟΔ Αυδήμου ανέκοψαν για έλεγχο στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, αυτοκίνητο που οδηγούσε 63χρονος.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι ο 63χρονος μύριζε έντονα οινόπνευμα και σε προκαταρκτικό έλεγχο αλκοόλης στον οποίο υποβλήθηκε η ένδειξη ήταν 100μg% αντί 22μg% που είναι το καθορισμένο από το νόμο, όριο. Ακολούθως, σε τελική εξέταση αλκοόλης στην οποία υπεβλήθη η ένδειξη ήταν 92μg% αντί 22μg%.

Ο 63χρονος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Μονής διερευνά την υπόθεση.

Πηγή: KYΠΕ