Έκκληση για στελέχωση της Λιμενικής Αστυνομίας στον Κάτω Πύργο Τυλληρίας από τον Κ. Μιχαηλίδη

“Δυστυχώς”, ανέφερε, “οι προσπάθειές μας μέχρι στιγμής απέβησαν άκαρπες”.

Ο κ. Μιχαηλίδης απηύθυνε εκ νέου έκκληση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Σωκράτη Χάσικο, όπως στελεχώσει τη μονάδα, αφού όπως είπε “η περιοχή βρίσκεται μεταξύ δύο τουρκικών θυλάκων και οι κίνδυνοι είναι πολύ μεγάλοι, όχι μόνο από πλευράς άφιξης αλλοδαπών, αλλά και από τα τουρκικά πλοιάρια που προσεγγίζουν την περιοχή.

Ανέφερε ότι από τον Κάτω Πύργο Τυλληρίας μπορείς να δεις την Τουρκία με γυμνό οφθαλμό, σημειώνοντας ότι “αν έμαθαν οι μετανάστες αυτή τη διαδρομή θα έχουμε συνέχεια παρόμοια επεισόδια στην περιοχή”.

Αναφερόμενος στο περιστατικό, είπε ότι ένα σκάφος αφίχθηκε προερχόμενο από τη Μερσίνα της Τουρκίας, μεταφέροντας 15 αλλοδαπούς στο σημείο μεταξύ Μασούρας και Κάτω Πύργου, όπου τους άφησε στη θάλασσα.

“Το σκάφος βγήκε στην παραλία και επειδή δυστυχώς εκεί δεν γίνεται περιπολία αυτές τις ώρες, και σχεδόν πότε, κάποιοι εξ αυτών των 15 και συγκεκριμένα έξι, κατάφεραν να διαφύγουν με αυτοκίνητο που τους περίμενε πάνω στην κεντρική λεωφόρο. Οι άλλοι αλλοδαποί παρέμειναν στο μέρος”, είπε.

Ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες που κατέχει, “ο ένας από τους δύο τραυματίες είναι ο διακινητής της κατάστασης”, για να προσθέσει ότι “οι αλλοδαποί ήρθαν καταρρακωμένοι, πεινασμένοι και σε άθλια κατάσταση, λόγω της κούρασης του πολύωρου ταξιδιού”.

“Ο Πύργος Τυλληρίας απέχει από την Τουρκία 40 ναυτικά μίλια οπότε δεν είναι μακριά κάποιοι να έρχονται στις ακτές του Πύργου Τυλληρίας. Κάποιοι εκ των μεταναστών μιλούσαν άπταιστα ελληνικά και φαίνεται ότι είχαν επισκεφθεί ξανά την Κύπρο. Αυτό είναι ένα θέμα που εξετάζει ενδελεχώς η Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου”, κατέληξε.

Πηγή: KYΠΕ