Φεστιβάλ Κρασιού και Παραδοσιακών Προϊόντων Πάφου: Όλα έτοιμα για τη γιορτή (video)

Όλα είναι πλέον έτοιμα στο χώρο του εργοστασίου του ΣΟΔΑΠ στην περιοχή Στρουμπιού-Πολεμίου, για την φετινή, δεύτερη οργάνωση του Φεστιβάλ Κρασιού και Παραδοσιακών Προιόντων. Οι προεργασίες έχουν ολοκληρωθεί, ενώ “κλείδωσε” οριστικά και η συμμετοχή του Οργανισμού για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017 στη φετινή εκδήλωση.

Ο Διευθυντής του ΣΟΔΑΠ, Ανδρέας Νικολαίδης, ανακοίνωσε το τελικό πρόγραμμα του τριήμερου Φεστιβάλ Κρασιού και Παραδοσιακών Προιόντων Πάφου, που οργανώνει η οινοβιομηχανία σε συνεργασία με το Κέντρο Προώθησης Παραδοσιακών Προιόντων Κύπρου. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 5-7 Αυγούστου στις εγκαταστάσεις του ΣΟΔΑΠ στην περιοχή Στρουμπιού-Πολεμίου.

Ανακοινώνοντας την φετινή γιορτή με δηλώσεις του στο PafosNet ο Διευθυντής του ΣΟΔΑΠ, Ανδρέας Νικολαίδης, τόνισε ότι η σημαντική ιδιαιτερότητα του φετινού φεστιβάλ έγκειται στην ενεργό εμπλοκή του Οργανισμού για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017 κατά την τρίτη ημέρα της γιορτής, η οποία θα μετατραπεί και θα λειτουργήσει ως Μεσαιωνικό Συμπόσιο αφιερωμένο στην ιστορική προσωπικότητα της Καμαντέρενας, της κυράς των αμπελιών της περιοχής.

“Αξιοσημείωτη καινοτομία της φετινής εκδήλωσης, η οποία ήδη προκαλεί έντονο ενδιαφέρον από οργανωτές περιηγήσεων και άλλους φορείς”, τόνισε, ” είναι η τοποθέτηση και λειτουργία του τεράστιου πατητηριού σταφυλιών. Το πατητήρι αυτό θα λειτουργεί με ανθρώπους που έχουν γνώση του αντικειμένου και θα επιδεικνύουν στους επισκέπτες τον τρόπο παραδοσιακής παραγωγής του κρασιού, ενώ όσοι επιθυμούν θα μπορούν να μπαίνουν μέσα για να βιώνουν και οι ίδιοι τον παραδοσιακό τρόπο μετατροπής του σταφυλιού σε χυμό».

Όπως και κατά την πρώτη διοργάνωση, το 2015, τόνισε ο κ. Νικολαίδης, στους χώρους του ΣΟΔΑΠ θα υπάρχει άφθονο δωρεάν κρασί, παραδοσιακά εδέσματα, καλλιτεχνικά σχήματα από την περιοχή, συναυλίες με γνωστούς κύπριους καλλιτέχνες και άλλες παραδοσιακές δραστηριότητες.

Ο Ανδρέας Νικολαίδης τόνισε ιδιαίτερα ότι η γιορτή, που άρχισε πέρυσι ως μια τοπική γιορτή των αμπελουργικών χωριών της επαρχίας Πάφου, προσλαμβάνει ήδη παμπάφιες διαστάσεις, αφού όπως επεσήμανε κοινοτικές αρχές από όλη την Πάφο ζητούν να μετέχουν σε αυτήν επιδεικνύοντας και τοπικά τους προιόντα σε δικά τους περίπτερα.

 

pafosnet.com