Κολύμβηση: Ο πιτσιρικάς (Σκούλινγκ) που νίκησε το ίνδαλμά του (Φελπς)

Σε ηλικία 13 ετών ο Τζόζεφ Σκούλινγκ ήταν ένας εκκολαπτόμενος κολυμβητής από την Σιγκαπούρη, ο οποίος ζούσε ήδη στις ΗΠΑ και γεμάτος χαρά έβγαινε φωτογραφία με το ίνδαλμα του τον Μαικλ Φελπς. Μια φωτογραφία που εδώ και λίγες ώρες έχει κάνει το γύρο του κόσμου.

Το 2008 ο Αμερικάνος κολυμβητής είχε γράψει ιστορία στο Πεκίνο με τα 8 χρυσά στους Ολυμπιακούς Αγώνες κι ο Σκούλινγκ όλο καμάρι πόζαρε δίπλα στον μουστακαλή (τότε) Φελπς.

Τα χρόνια πέρασαν, ο Φελπς συνέχισε να γράφει ιστορία στο Λονδίνο, αλλά και στο Ρίο όπου είχε ξεκαθαρίσει ότι θα δώσει τις τελευταίες του παραστάσεις εντός πισίνας, αλλά το «αντίο» του στα ατομικά αγωνίσματα (του έχει απομείνει μία ακόμη σκυταλοδρομία) δεν είχε το… χρυσό περιτύλιγμα που θα περίμενε.

Και γι’ αυτό ευθύνεται ο Σκούλινγκ. Ο πιτσιρικάς από την Σιγκαπούρη μεγάλωσε και έγινε ολόκληρος άντρας φτάνοντας στο σημείο να αφήσει δεύτερο το ίνδαλμα του στον τελικό των 100μ. πεταλούδα.

Ο Σκούλινγκ έχοντας προειδοποιήσει από τους ημιτελικούς όπου προκρίθηκε με τον καλύτερο χρόνο, βρέθηκε αντίπαλος στον τελικό με τον άνθρωπο που κάποτε του ζητούσε να βγάλουν μια κοινή φωτογραφία και φρόντισαν να χαρίσουν την πιο συγκλονιστική κούρσα (μέχρι στιγμής) στους Αγώνες.

Ο Σκούλινγκ πήρε από την αρχή το προβάδισμα και έφτασε στη νίκη με χρόνο 50.39, που είναι νέο Ολυμπιακό ρεκόρ, αφήνοντας Φελπς, Λε Κλος, Τσεχ να τερματίσουν στη 2η θέση (όλοι μαζί)…

Έτσι ο πιτσιρικάς από τη Σιγκαπούρη είχε την ευκαιρία να βγάλει μια νέα φωτογραφία με το ίνδαλμα του, μόνο που τώρα αυτός ήταν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου…

protothema