Οικολόγοι:Να μας ενημερώσει ο κ. Νικολάου τι εννοεί πολιτική ευθύνη;

 

Σε σημερινή διάσκεψη τύπου του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών ο Άδωνης Γιάγκου, Αντιπρόεδρος Α’ μεταξύ άλλων σχολιάζει το φιάσκο της Αστυνομίας στην υπόθεση Καλοψιδιώτη και όσα  εκτιλύσσονται τις τελευταίες μέρες, ενώ παράλληλα ζητά εξηγήσεις από τον Υπουργό Δικαιοσύνης για να δώσει περεταίρω “εξηγήσεις” για το τι εννοεί συλλογική πολιτική ευθύνη. 

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών υποδεχτήκαμε με ικανοποίηση την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Ιωνά Νικολάου για το φιάσκο της υπόθεσης Καλοψιδιώτη, έστω κι αν δεν συνοδεύεται από την παραίτηση του όπως θα ανέμενε η κοινωνία.

Θα πρέπει να μας ενημερώσει ο κ. Νικολάου τι εννοεί και πως αντιλαμβάνεται την πολιτική ευθύνη;

Εάν αισθάνεται, ως όφειλε, πολιτικά θιγμένος θα έπρεπε να είχε επιλέξει το δρόμο της παραίτησης.

Σε ότι αφορά το θέμα της συζήτησης των μέτρων για την πάταξη της διαφθοράς, είμαστε έτοιμοι να συμμετέχουμε ενεργά στο διάλογο, εφόσον είναι ουσιαστικός και όχι μόνο για επικοινωνιακούς λόγους. Αφού ο υπουργός αποφάσισε αντί να παραιτηθεί να προχωρήσει σε πραγματικό αγώνα κατά της διαφθοράς, απομένει να μας πείσει δια των έργων για να έχει και τη δική μας στήριξη.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα συμμετέχουμε στο διάλογο μόνο και εφόσον ο κ. υπουργός είναι αποφασισμένος για πράξεις και όχι μόνο για μεγάλες υποσχέσεις που ακούμε εδώ και 3,5 χρόνια.

Όσον αφορά για τις ευθύνες των κομμάτων για την αναξιοκρατία και την κομματοκρατία στην αστυνομία υπενθυμίζουμε ότι εμείς ως Κίνημα Oικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είχαμε τώρα και είκοσι χρόνια μιλήσει και αναδείξει το πρόβλημα όταν άλλοι φρόντιζαν να προωθούν τους ημέτερους κάθε κομματικού χρωματισμού.

Δεν αποδεχόμαστε λοιπόν τη γενική ισοπέδωση όλων των κομμάτων, δικαίων και άδικων, μέσα στο σάκκο της κομματικοποίησης και της ημετεροκρατίας.