Πέγεια: Λύθηκε το πρόβλημα για τα 300 υποστατικά με το μολυσμένο νερό

Κατάλληλο νερό από το δημόσιο δίκτυο υδατοπρομήθειας προμηθεύονται πλέον οι ένοικοι των 300 υποστατικών της τουριστικής περιοχής του Δήμου Πέγειας, για τα οποία διαπιστώθηκε πρόσφατα ότι το νερό από ιδιωτική γεώτρηση ήταν μολυσμένο. Μετά την εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στο Δημοτικό Μέγαρο στις 16 τρέχοντος, οι κάτοικοι, αλλά και παραθεριστές του Δήμου Πέγειας της συγκεκριμένης περιοχής, άρχισαν να προμηθεύονται πλέον κατάλληλο νερό, αφού τα υποστατικά τους συνδέονται πλέον με το δημόσιο δίκτυο υδατοπρομήθειας.

Ο Δήμαρχος Πέγειας, Νεόφυτος Ακουρσιώτης, ο οποίος αμέσως μόλις διαπιστώθηκε το πρόβλημα είχε δώσει οδηγίες να γίνουν οι κατάλληλες παραστάσεις προς τα αρμόδια τμήματα για να επιτευχθεί άμεσα η σύνδεση αυτή, τόνισε ότι το πρόβλημα έχει πλέον τροχοδρομηθεί προς επίλυση, με τα υποστατικά να έχουν ήδη αρχίσει να συνδέονται με το δίκτυο του Δήμου. Τόνισε δε, ότι οι ιδιοκτήτες των υποστατικών αυτών καταβάλλουν τα τέλη σύνδεσης, προκειμένου να τερματισθεί το σοβαρό πρόβλημα τους.

Το σημαντικό αυτό ζήτημα προέκυψε όταν από τις υγειονομικές αναλύσεις επισημοποιήθηκε ότι το νερό από το οποίο υδροδοτούνται οι συγκεκεριμένες κατοικίες από ιδιωτική γεώτρηση είναι μολυσμένο. Τις σοβαρές καταγγελίες ουσιαστικά επιβεβαίωσε ο Δήμαρχος Πέγειας, ο οποίος σε δηλώσεις του έκανε λόγο για σοβαρό πρόβλημα που η νυν δημοτική αρχή κληρονόμησε, κατά την έκφραση του.

« Το δίκτυο υδατοπρομήθειας είναι συνδεδεμένο με ιδιωτική γεώτρηση η οποία έχει μολυνθεί με βάση τα αποτελέσματα του Υγειονομείου», επεσήμανε. « Η περιοχή βρίσκεται στο τουριστικό μας τμήμα και ο Δήμος είναι υπόχρεος να υδροδοτήσει αυτά τα υποστατικά νοουμένου ότι θα του σταλεί και επισήμως επιστολή από τα αρμόδια τμήματα και υπηρεσίες ότι η συγκεκριμένη γεώτρηση είναι μολυσμένη».
Ο Δήμαρχος Πέγειας τόνισε ωστόσο ότι το πρόβλημα είναι σύνθετο, αφού στους τίτλους ιδιοκτησίας των συγκεκριμένων ιδιοκτητών αναφέρεται ρητώς ότι, έχοντας εξασφαλίσει άδειες για ανέγερση κατοικίας, θα υπάρχει και συγκεκριμένη υδροδότηση από τη συγκεκριμένη γεώτρηση. Λόγω της σοβαρότητας του προβλήματος όμως, είπε, οι παραπονούμενοι ιδιοκτήτες των επηρεαζόμενων κατοικιών έχουν καθοδηγηθεί από το νομικό σύμβουλο του Δήμου να διευκρινίσουν οι ίδιοι αυτό το καθεστώς, έτσι ώστε να μην αναγράφεται πάνω στους δικούς τους τίτλους ιδιοκτησίας.
pafosnet.com