Σοβαρές καταγγελίες για παράνομη πρόσληψη στη Λεμεσό

Λόγο για παράτυπη και αντιδεοντολογική διαδικασία πρόσληψης νηπιαγωγού, μετά από πιέσεις μελών συγκεκριμένης δημοτικής ομάδας, κάνει ο Αντιδήμαρχος Λεμεσού Σάββας Στούππας, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και από ταμίας του Κέντρου Κοινωνικής Προσφοράς Λεμεσού.

Σε ανακοίνωση του, ο κ. Στούπάς αναφέρει πως το Δ.Σ του Κέντρου συνήλθε στις 28 Ιουλίου σε έκτακτη συνεδρίαση για να καθοριστεί η διαδικασία που θα ακολουθείτο για την πρόσληψη μιας νηπιαγωγού με το σύστημα αγοράς υπηρεσιών για ένα χρόνο, “αλλά αντί να συμφωνηθεί η διαδικασία, προέκυψε παράτυπα και αντιδεοντολογικά πρόσληψη μετά από πιέσεις μελών που ανήκουν σε συγκεκριμένη δημοτική ομάδα και αφού παραπληροφορήθηκαν αρκετά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου”.

Μιλώντας εξάλλου στο ΚΥΠΕ, ο Σάββας Στούππας ανέφερε πως, αν και η επιστολή παραίτησης του υποβλήθηκε την ίδια μέρα, έδωσε διορία πέντε ημερών και κατέβαλε προσπάθεια να ακυρωθεί η απόφαση πρόσληψης, χωρίς οποιαδήποτε ανταπόκριση και έτσι σήμερα προχώρησε στη δημοσιοποίηση του θέματος.

Την ίδια ώρα, εξέφρασε την εκτίμηση του για το έργο που επιτελούν οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Κοινωνικής Προσφοράς Λεμεσού και υπέδειξε ότι δεν θα πρέπει τέτοια θέματα να διασυνδέονται με την εξαίρετη προσφορά του προς την κοινωνία.

Στην επιστολή παραίτησης του, ο κ.Στούππας αναφέρει πως αναγκάζεται, για λόγους αξιοπρέπειας να παραιτηθεί και σημειώνει πως “δεν είναι η πρώτη φορά που παρεμβαίνουν κάποιοι στην εύρυθμη λειτουργία του παιδικού σταθμού, καθώς υπήρξαν και άλλες παρεμβάσεις για άλλα ζητήματα, όμως η συνεργασία όλων έδινε λύσεις που ικανοποιούσαν τον καθένα από μας στο Διοικητικό Συμβούλιο”.

“Η ίδια παρέμβαση επιχειρήθηκε υπογείως στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, όμως μετά από άμεσες ενέργειες του Προέδρου και της γραμματέως του Κέντρου ξεπεράστηκε το πρόβλημα με μόνη ενέργεια να δεχτώ εγώ προσωπικά προσβλητική επίθεση από τον πατέρα της ενδιαφερόμενης νηπιαγωγού”, συμπληρώνει.

Τέλος αναφέρει πως “για μια ασήμαντη πρόσληψη κάποιοι επιχείρησαν να γκρεμίσουν τις επιτυχίες μας. Δεν θέλω να είμαι συνεργός για όσα θα ακολουθήσουν και γνωρίζω πολύ καλά τι θα ακολουθήσει”.