Θεοχάρους: Ο μηχανισμός επίλυσης κρίσεων αποδεικνύει ότι η ΔΔΟ δεν είναι βιώσιμη

Σε σημερινές της δηλώσεις, η κ. Θεοχάρους είπε ότι «φαίνεται ότι ο Πρόεδρος έχει αποδεχθεί την αριθμητική ισότητα στον μηχανισμό διαχείρισης –επίλυσης κρίσεων στην υπό συζήτηση λύση ΔΔΟ (δύο Έλληνες, δύο Τούρκοι) ενώ σε περιπτώσεις αδιεξόδου θα χρησιμοποιείται η διαδικασία της κλήρωσης για την εξαίρεση ενός εκ των τεσσάρων ούτως ώστε να διαμορφώνεται πλειοψηφία. Αυτό είναι δημοκρατικά απαράδεκτο και αναχρονιστικό.

“Σημαντικές αποφάσεις που θα αφορούν το κράτος και την τύχη του λαού μας θα παίζονται κυριολεκτικά στα ζάρια”, πρόσθεσε.

Η κ. Θεοχάρους είπε ότι το Κίνημα αρνείται να ακολουθήσει την πολιτική του Προέδρου και ούτε πρόκειται να γίνουν ‘συνένοχοι σε αντιδημοκρατικά τετελεσμένα’ προσθέτοντας ότι η λύση δεν μπορεί να στηρίζεται σε αλχημείες, τριτοκοσμικές μεθοδεύσεις και αντιδημοκρατικό-αναχρονιστικό πλαίσιο.

Θα πρέπει, ανέφερε, να γίνουν συνομιλίες στην βάση του δημοκρατικού πλαισίου που μας προσφέρει με τις αποφάσεις της η ΕΕ και ο σύγχρονος δημοκρατικός κόσμος.

‘Αν η άλλη πλευρά αρνηθεί, να καταγγελθεί και να πληρώσει το κόστος. Δεν μπορεί το κόστος της αποτυχίας να επιφορτίζεται στους ώμους όσων δεν αποδέχονται κληρώσεις και κληρωτίδες και ζαριές. Και δεν μπορεί να γίνει αποδεχτή οποιαδήποτε ‘σύγκλιση’ εάν δεν στηρίζεται στις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατίας».

Η κ. Θεοχάρους ανέφερε ότι η ΔΔΟ είναι η αποδοχή των τετελεσμένων της εισβολής και η νομιμοποίηση του ψευδοκράτους ως ισότιμου συνιδρυτικού κράτους.

«Ο Πρόεδρος δεν έχει τέτοια λαϊκή εντολή», κατέληξε.

 

Πηγή:ΚΥΠΕ