Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ενάντια στην πενταμερή συνάντηση

Σε Δημοσιογραφική Διάσκεψη οι δηλώσεις κ. Σάββα Φιλίππου, Αναπληρωτή Προέδρου Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, αναφέρουν ότι οι συνομιλίες για το Κυπριακό βρίσκονται σε θολό έδαφος.

Στη Διάσκεψη λέχθήκε ότι πολλοί είναι αισιόδοξοι για την έκβαση των συνομιλιών και τονίζουν τη σημαντικότητα των επόμενων συναντήσεων. Αντίθετα όμως, το κλίμα που καλλιεργείται από την Τ/κ πλευρά, είναι κάθε άλλο παρά ελπιδοφόρο.

Ο κ. Φιλίππου υπογράμμισε ότι το “Υπουργείου Εξωτερικών” αποφεύγει να εκφράσει τις θέσεις των Τουρκοκυπρίων στην Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το ίδιο το “Υπουργείο” αναφέρει ότι έχουν “τις δικές τους εκλεγμένες αρχές”, κάτι που δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας. 

Η σχετική ανακοίνωση δηλώνει ότι η ασφάλεια και οι εγγυήσεις που παρέχει η Τουρκία δεν θα αντικατασταθούν ποτέ από την ιδιότητα του κράτους μέλους της ΕΕ. Η Τ/κ πλευρά υποστηρίζει τη συμφωνημένη πενταμερή συνάντηση.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών τονίζει αντίθεση στο θέμα της πενταμερούς διάσκεψης και καλεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να απορρίψει μία τέτοια εξέλιξη.

 

Σύνταξη: Χάρις Αβρααμίδου