Εντατικές έρευνες για τη φωτιά μεταξύ Πέγειας και Ακουρσού

 

Αστυνομία και Πυροσβεστική εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, μη αποκλειόμενης της κακόβουλης ενέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά άρχισε από την κοίτη ποταμού, σε σημείο όπου δεν υπήρχε οποιαδήποτε ανθρώπινη δραστηριότητα για να την προκαλέσει.

Στο μεταξύ, ελεύθερος αφέθηκε  64χρονος κάτοικος Πάφου στη σύλληψη του οποίου προχώρησε η Αστυνομία χθες για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με την χθεσινή πυρκαγιά.

Ο 64χρονος θεάθηκε την ώρα της πυρκαγιάς στην περιοχή, ωστόσο οι ανακριτικές αρχές  εξετάζουν  κατά πόσο είναι ισχυρή η μαρτυρία που τέθηκε ενώπιον της.

Σύμφωνα με τις ανακριτικές αρχές, ισχυρή μαρτυρία σημαίνει , επ’ αυτοφώρω σύλληψη, ενισχυτική μαρτυρία κατά την πρόκληση της πυρκαγιάς και συλλογή τεκμηρίων που να είναι ενοχοποιητικά. 

Η φωτιά ξέσπασε στην τοποθεσία Λειβάδια, στην Πέγεια και στο πέρασμα της κατέκαψε δύο εκτάρια από άγρια βλάστηση και ξηρά χόρτα. Για την κατάσβεσή της, η οποία επιτεύχθηκε γύρω στις 2.30 μμ., εργάστηκαν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και συγκεκριμένα ένα όχημα του Τμήματος Δασών, ένα πυροσβεστικό όχημα του Ταμείου Θήρας , ένα μικρό όχημα πυρόσβεσης του Δήμου Πέγειας, ένα καδενοφόρο καθώς και τα δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας.