Η Κυβέρνηση καλεί τα μέλη της ΠΟΕΔ να επικεντρωθούν στο εκπαιδευτικό τους έργο

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος σε γραπτή δήλωση του με αφορμή τη σημερινή δίωρη στάση εργασίας της ΠΟΕΔ αναφέρει ότι “η Κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι έλαβε υπόψη τις πραγματικές ανάγκες στελέχωσης των σχολικών μονάδων και βάσει αυτών έλαβε αποφάσεις, οι οποίες διασφαλίζουν την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία τους, τόσο για τους μαθητές όσο και τους εκπαιδευτικούς.”

“Η ορθότητα των αποφάσεων αυτών επιβεβαιώνεται στην πράξη τόσο από τα στοιχεία των Επαρχιακών Γραφείων Παιδείας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού όσο και από την επικοινωνία του Υπουργείου με την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας”, προσθέτει.
Η Κυβέρνηση, συνεχίζει ο κ. Παπαδόπουλος, “αντιμετωπίζει τα θέματα της Παιδείας με την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που αρμόζει σε ένα θέμα υψίστης σημασίας για τον τόπο μας, όπως είναι η μόρφωση των παιδιών μας.”

Αυτό, όπως αναφέρει, “το έχει ήδη αποδείξει μέσα από την προώθηση και τη στήριξη μιας σειράς πολιτικών και μεταρρυθμίσεων στον τομέα της Εκπαίδευσης, που αποτελούσαν αίτημα της κοινωνίας για πολλές δεκαετίες”.
“Η Κυβέρνησή είναι ανοιχτή στο διάλογο. Καλούμε λοιπόν την ΠΟΕΔ να ακολουθήσει κι αυτή το δρόμο του διαλόγου με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και να αποφύγει μέτρα που οδηγούν στην αναστάτωση των μαθητών και των οικογενειών τους”, σημειώνει.

“Καλούμε τα μέλη της ΠΟΕΔ”, καταλήγει Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, “να συμβάλουν στην επαναφορά της ομαλής λειτουργίας στα σχολεία μας και να επικεντρωθούν απερίσπαστοι στο εκπαιδευτικό τους έργο, έτσι ώστε οι μαθητές μας να μην ξαναστερηθούν, ούτε για μια ώρα, το αναφαίρετο δικαίωμά τους στη μόρφωση”.