Λαβρόφ προς Κέρι: Εμπλακείτε ενεργά στην εφαρμογή της εκεχειρίας στη Συρία

Στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Κέρι, ο Λαβρόφ πρότεινε επίσης να δημοσιευθούν και τα σχετικά έγγραφα που αφορούν τις ρήτρες για την κατάπαυση του πυρός, προκειμένου να αποφευχθεί “κάθε παρερμηνεία” ως προς τη μεθοδολογία της εφαρμογής της, προστίθεται στην ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου.

Εν όλω, η ρωσική πλευρά σήμερα κατήγγειλε την επιδείνωση της κατάστασης στο πεδίο μαχών της Συρίας, καθώς έχουν καταγραφεί άνω των 50 επιθέσεων ενάντια στα κυβερνητικά στρατεύματα και αμάχους μόνον κατά το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό. Η Μόσχα μάλιστα επέρριψε στις ΗΠΑ την ευθύνη για μία ενδεχόμενη αποτυχία της κατάπαυσης του πυρός, που τηρείται τις τελευταίες πέντε ημέρες.

Εξάλλου, η ισραηλινή αντιπυραυλική ασπίδα “Σιδηρούς Θόλος” κατέρριψε σήμερα έναν πύραυλο που εβλήθη από το Συριακό έδαφος εναντίον των εδαφών των κατεχομένων από το Ισραήλ Υψιπέδων του Γκολάν, ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός. “ενας πύραυλος που εκτοξεύθηκε από τη Συρία κατερρίφθη από το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας `Σιδηρούς Θόλος`. Δεν υπήρξαν τραυματίες”, αναφέρεται στο στρατιωτικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε.

Στρατιωτικός εκπρόσωπος απέφυγε να απαντήσει εάν επρόκειτο για την πρώτη φορά που ενεργοποιήθηκε το σύστημα πάνω από τα Υψίπεδα. Σύμφωνα με τον στρατό, το σημερινό επεισόδιο μάλλον πρόκειται για μία αδέσποτη βολή, που μάλλον θα πρέπει να καταγραφεί στα γεγονότα του εμφυλίου πολέμου που εξακολουθεί να μαίνεται στη γειτονική Συρία, μετέδωσε η κρατική ραδιοφωνία του Ισραήλ