Ο Σύνδεσμος Καταναλωτών επαναφέρει το θέμα ελέγχου των τιμών στις κλειστές αγορές

Ο Σύνδεσμος εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του “όσον αφορά τις εξωφρενικά ψηλές τιμές που προσφέρονται στις λεγόμενες κλειστές αγορές (γήπεδα, αεροδρόμια, λιμάνια, σινεμά, θέατρα, νοσοκομεία, κλινικές κλπ), με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης, αφού σε αυτούς τους χώρους που δρουν μονοπώλια ή ολιγοπώλια στερούνται του δικαιώματος επιλογής”, όπως αναφέρει.

Υπενθυμίζει ότι και στο παρελθόν είχαν γίνει προσπάθειες για να ρυθμιστεί το θέμα και πως είχε διεξαχθεί έρευνα σε γήπεδα, αεροδρόμια και λιμάνια που έδειξε ότι σε μερικά προϊόντα οι τιμές παρουσιάζουν μέχρι και 300% απόκλιση από τις ισχύουσες στην αγορά. Το θέμα όμως δεν προχώρησε λόγω των διαφόρων εμπλεκομένων συμφερόντων και των αντιδράσεων των ενδιαφερομένων, προσθέτει.

“Πρόσφατες απαγορεύσεις για μεταφορά τροφίμων στις κερκίδες των γηπέδων, όπως για παράδειγμα πατατάκια ή κάποια φρούτα, κάνουν ακόμα πιο έντονο το πρόβλημα, αφού όλοι οι καταναλωτές που βρίσκονται στις κερκίδες θα πρέπει να αγοράσουν ότι χρειάζονται από τη μοναδική καντίνα που βρίσκεται εντός γηπέδου”, αναφέρει ο Σύνδεσμος.

Σημειώνει πως προτάσεις οι οποίες έγιναν από μέρους του, όπως για παράδειγμα η πιο πρόσφατη με την επιβολή πλαφόν στις τιμές του εμφιαλωμένου νερού, δεν έχουν γίνει αποδεκτές μέχρι στιγμής, έστω και εάν στα γήπεδα μας χρεώνεται το νερό στην ελάχιστη τιμή του €1 ανά ποτήρι!

“Θεωρούμε ότι το θέμα θα πρέπει να απασχολήσει άμεσα τη Συμβουλευτική Επιτροπή για θέματα καταναλωτών”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ