Λεμεσός: Το σύμβολο κατά του καρκίνου του μαστού σχημάτισαν στο νερό δύτριες

Η όλη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα, σε παραλία της Λεμεσού και όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Πρόεδρος του ΔΣ της Europa Donna Κύπρου, Εύη Παπαδοπούλου, “το Pink Ribbon όπως είναι γνωστό, είναι για εμάς ένα σύμβολο που χωρίς λόγια μπορεί να δείξει στο κόσμο αυτό που αντιπροσωπεύουμε σαν Europa Donna Κύπρου, που είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση”.

“Θέλουμε τις γυναίκες να είναι ενήμερες, να είναι πιο συνειδητοποιημένες με το σώμα τους για να μπορέσουν να λάβουν όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να μειώσουν τον κίνδυνο για τον καρκίνο του μαστού”, συμπλήρωσε.

Ερωτηθείσα σχετικά, ανέφερε πως στα 15 χρόνια της Europa Donna Κύπρου, έχουν γίνει άλματα, με τον κόσμο να μην διστάζει να αναφέρει λέξεις που κάποτε θεωρούσε φοβερές. “Ο κόσμος πλέον μπορεί να μιλά πιο άνετα για τον καρκίνο του μαστού, έφυγε το ταμπού, έφυγε ο φόβος και μια γυναίκα μπορεί πλέον να το συζητήσει για να λάβει τις προφυλάξεις της αλλά και αν βρεθεί στην κατάσταση του ασθενή, να μπορεί να το συζητήσει για να πάρει όλα εκείνα τα όπλα για να το πολεμήσει”, συμπλήρωσε.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε τελετουργικό υπό τους ήχους τυμπάνων, ενώ ενδιαφερόμενες είχαν την ευκαιρία για δοκιμαστική κατάδυση σε ρηχά νερά. Έγιναν επίσης επιδείξεις καράτε και yoga καθώς και συζήτηση για την υγιεινή διατροφή και άσκηση.

ΚΥΠΕ