Εκατό ανήλικοι πέρασαν τη νύχτα στο κρύο, έξω από τη «Ζούγκλα» του Καλαί

Οι νεαροί αυτοί, που οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι είναι ανήλικοι, δεν έχουν καταχωρηθεί σε αυτήν την προστατευόμενη ομάδα μεταναστών κι έτσι δεν είχαν το δικαίωμα φιλοξενίας τους στο Προσωρινό Κέντρο Υποδοχής (CAP) για τα ασυνόδευτα παιδιά, που δημιουργήθηκε πλησίον της «Ζούγκλας» κατά τη διάρκεια της διάλυσής της.

Έως σήμερα το πρωί, οι ανήλικοι κοιμόντουσαν ακόμη στους «τόπους διαβίωσης» που βρίσκονται στα νότια του παλαιότερου καταυλισμού, που είχε κλείσει τον Μάρτιο. Ορισμένοι εξ αυτών κοιμούνται στην εκκλησία και το τέμενος, που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, σύμφωνα με εθελοντή της οργάνωσης αρωγής Care 4 Calais.

Περίπου 200 από τους νεαρούς ήδη είχαν περάσει την προχθεσινή νύκτα μέσα στο κρύο, μαζί με άλλους μετανάστες που ακόμη ευελπιστούν ότι θα καταφέρουν να περάσουν μία των ημερών στην αντίπερα όχθη στη Βρετανία.

Η βρετανική κυβέρνηση, απηχώντας τις εκκλήσεις πολλών ΜΚΟ, χθες ζήτησε από τα Γαλλία να προστατεύσει τους ανηλίκους στη ζώνη του Καλαί, εκφράζοντας συνάμα την «έκπληξή της» για την ανακοίνωση της γαλλικής πλευράς, που ζήτησε από «τη Βρετανία να αναλάβει γρήγορα τις ευθύνες της και να υποδεχθεί τους ανηλίκους».

Πηγή: newsbeast.gr