Η οικογένεια των Πολιτιστικών πρωτευουσών της Ευρώπης συναντάται στην Πάφο

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, φέτος είχε προηγηθεί η συνάντηση του περασμένου Μαΐου στο Αάρχουςτης Δανίας, που μαζί με την Πάφο θα έχουν τον τιμητικό τίτλο και θα είναι οι Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης για το 2017.

Στην Πάφο βρίσκονται ήδη,όπως αναφέρεται, 30 εκπρόσωποι από πρώην Πολιτιστικές Πρωτεύουσες και πέραν από τις συναντήσεις και τις ανταλλαγές απόψεων, θα έχουν την ευκαιρία, να πάρουν μια πρώτη γεύση από την πόλη και να ξεναγηθούν στα αξιοθέατά της.

Την Παρασκευή μετά την επίσκεψή και ξενάγηση τους στον Λόφο της Φάπρικας το βράδυ οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση Υμπύ Τύραννος, από το πρόγραμμα του Πάφος 2017 στο Παλιό Παγοποιείο.

Το Σάββατο, ο Οργανισμός Πάφος 2017 θα παρουσιάσει στους εκπροσώπους των Πολιτιστικών Πρωτευουσών το πρόγραμμά του και θα ακολουθήσουν συζητήσεις και εργαστήρια.

Στη διάρκεια αυτής της συνάντησης θεωρείται πολύ σημαντικό το γεγονός ότι πραγματοποιούνται ανταλλαγές εμπειριών, από Πρωτεύουσες που οργάνωσαν ή οργανώνουν τώρα τον θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ