Ενημερωτικού χαρακτήρα η επίσκεψη Κόεν , δεν επιβεβαιώνεται η επίσκεψη Κέρι

 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Αμερικανός αξιωματούχος που έφτασε χθες στο νησί για σύντομη επίσκεψη, και αρχίζει σήμερα τις επαφές του “θα συναντηθεί με εκπροσώπους του Υπουργείου Εξωτερικών, εκπροσώπους των κοινοτήτων και με επίσημους των ΗΕ”.

Είναι τυπικό για κάποιον που αναλαμβάνει μια θέση όπως αυτήν του Βοηθού Υφυπουργού να επισκέπτεται τις χώρες για τις οποίες είναι υπεύθυνος, που ανήκουν στο χαρτοφυλάκιό του, συνήθως μέσα στους πρώτους τρεις με έξι μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του. Αυτό το ταξίδι έχει προγραμματιστεί εδώ και καιρό για αυτό βρίσκεται εδώ, ανέφερε στο ΚΥΠΕ η ίδια πηγή.

Σημειώνεται πως ο κ. Κόεν είχε υπηρετήσει ως δεύτερος τη τάξει στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λευκωσία από το 2008 μέχρι το 2011.

Ερωτηθείσα σε σχέση με τις πληροφορίες για επικείμενη επίσκεψη στην Κύπρο του Αμερικανού ΥΠΕΞ Τζον Κέρι, η ίδια πηγή ανέφερε πως “τώρα δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε οποιοδήποτε ταξίδι του Υπουργού Εξωτερικών” στην Κύπρο.

“Προφανώς θα ήθελε να έλθει στην Κύπρο, έχει ένα μακροχρόνιο ενδιαφέρον για το τί συμβαίνει εδώ, έχει ένα πολύ φορτωμένο πρόγραμμα και αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε οποιεσδήποτε συγκεκριμένες ημερομηνίες ή ακόμα και το γεγονός ότι η επίσκεψη αυτή θα πραγματοποιηθεί”, ανέφεραν.