Κοινοβούλιο της Ρωσίας: “To FIFA 17 είναι υπέρ της προπαγάνδας των ομοφυλοφίλων”

Τον Νοέμβριο που μας πέρασε, η EA διέθεσε δωρεάν μια εμφάνιση ομάδας για το Ultimate Team, η οποία έχει τα χρώματα του ουράνιου τόξου, για να δείξει την στήριξή της προς την καμπάνια Rainbow Laces. Το συγκεκριμένο campaign έχει ως στόχο να προωθήσει το μήνυμα ότι τα αθλήματα είναι για όλους, ανεξάρτητα από τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις.

Η στάση της Electronic Arts ενόχλησε αρκετά μέλη του Ρώσικου κοινοβουλίου, τα οποία απαιτούν να γίνει ban του FIFA 17 σε ολόκληρη την χώρα, αν η εταιρεία ανάπτυξης δεν προβεί σε αλλαγές στον κώδικα του παιχνιδιού (να αφαιρεθεί δηλαδή το συγκεκριμένο kit) ή εάν δεν αλλάξει την ηλικιακή σήμανση του παιχνιδιού. Σε επιστολή τους στην εφημερίδα Izvestia, τα μέλη του κοινοβουλίου αναφέρουν ότι: “Το FIFA 17 καλεί τους χρήστες του να υποστηρίξουν την καμπάνια αγγλικής ομάδας της Premier League υπέρ της κοινότητας των LGBT”.

Η επιστολή αναφέρει ότι σύμφωνα με νόμο του 2013, μια προπαγάνδα υπέρ των μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων μπορεί να προκαλέσει “βλάβη στην υγεία και στην ανάπτυξη των παιδιών”. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Human Rights Campaign ανέφερε πρόσφατα την EA ως ένα από τα καλύτερα μέρη εργασίας για την LGBTQ κοινότητα. Θυμίζουμε επίσης ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος publisher έδειξε την στήριξή του υπέρ των γκέι. Μέσα στα τελευταία δύο χρόνια, η Electronic Arts πρόσθεσε τον πρώτο διαφυλετικό χαρακτήρα στο Dragon Age Inquisition (τον Cremisius “Krem” Aclassi), ενώ είχαμε και την προσθήκη ουδέτερων ρούχων, voice styles και τύπων προσωπικότητας στο The Sims 4.

Πηγή gamesworld.gr