Παπακαλιατής – Μενεγάκη: Η κουβέντα για το χωρισμό και τα παιδιά της

 
«Επειδή κι εγώ έχω παιδιά μικρά και έχουν περάσει την αντίστοιχη κατάσταση που πέρασες εσύ, δηλαδή τον χωρισμό των γονιών τους. Θέλω να μου πεις όσον αφορά εσένα, πιστεύεις, τώρα που ποια έχεις μεγαλώσει και μπορείς να αποκωδικοποιείς μόνος σου κάποια πράγματα, το ότι δεν έχεις προχωρήσει αυτό το κομμάτι της προσωπικής σου ζωής παρακάτω, μπορεί να σε έχει επηρεάσει από το χωρισμό των γονιών σου ως μικρό αγόρι;» ρώτησε η Ελένη Μενεγάκη και ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης έδωσε την απάντηση του:
 
«Ασυζητητί! Πιστεύω ότι πάντα κάπου στο βάθος και αυτό παίζει ρόλο. Είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος πιστεύει ότι οι άνθρωποι όταν γεννιούνται και έρχονται σε αυτό τον κόσμο, έρχονται με χαρακτήρα. Τα παιδιά το καθένα έχει δικό του χαρακτήρα. Βλέπεις αδέλφια που γεννιούνται και μεγαλώνουν στο ίδιο δωμάτιο κι από μωρά έχουν το καθένα το δικό του χαρακτήρα. Ο τρόπος που μεγαλώνουν, η αγάπη που παίρνουν κι όλα αυτά σίγουρα διαμορφώνουν πάρα πολλά πράγματα και θετικά και αρνητικά. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος που δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας χωρισμός που να μην επηρεάσει ένα παιδί. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να γίνει αυτό.
 
Πιστεύω ότι το καλό για τα παιδιά είναι αυτό που είναι και πιο αληθινό. Κι αν θέλεις τη δική μου την περίπτωση θεωρώ ότι ήμουν πάρα πολύ τυχερός μέσα στην ατυχία αυτή, γιατί ένας χωρισμός ό,τι και να κάνουμε είναι πολύ δύσκολος για ένα παιδί. Ήμουν τυχερός που είχα δύο ανθρώπους που είναι και οι δύο δυο πολύ καλοί άνθρωποι και το διαχειρίστηκαν πολύ σωστά. Αλλά το πιο σημαντικό, δεν είναι αν θα χωρίσει ένα ζευγάρι ή όχι, είναι πως θα χωρίσει αυτό το ζευγάρι από τη στιγμή που δυστυχώς θα χωρίσει.»\
 
Πηγή: madata.gr