Η Disney είχε φέτος τα υψηλότερα κέρδη από κάθε άλλη εταιρεία

Η Walt Disney Studios λοιπόν, η οποία είναι η μητρική εταιρεία πάρα πολλών άλλων εταιρειών, καναλιών και στούντιο, όπως των Marvel Studios, Pixar, Disney Animation, Lucasfilm και πολλών άλλων, έχει μέχρι στιγμής αποφέρει 2,49 δισ. δολάρια στο box office φέτος, ένας αριθμός που πρώτη φορά φέρνει κάποια εταιρεία στην αμερικάνικη κούρσα των εισιτηρίων.

Το προηγούμενο ρεκόρ για το αμερικάνικο box office το κατείχε το 2015 η Universal Pictures, η οποία πήρε τρομερή ώθηση από τα “Jurassic World”, “Furious 7” και “Minions”. Πέρυσι, η Dinsey ήρθε στη δεύτερη θέση, με περίπου 2,3 δισ. δολάρια στο box office.

Η Walt Disney μπορεί να αποδώσει τα υπέρογκα κέρδη της στις εισπρακτικές επιτυχίες του 2016, όπως “Finding Dory”, το “Captain America: Civil War”, το “The Jungle Book”, το “Zootopia” και το “Doctor Strange”, τα οποία απέφεραν πάνω από 200 εκ. δολάρια φέτος. Η συνεχιζόμενη επιτυχία του “Star Wars: The Force Awakens” στη νέα χρονιά μετά την κυκλοφορία της το 2015, ήταν φυσικά άλλος ένας σημαντικός παράγοντας για το ρεκόρ της εταιρείας.

Από την άλλη, η Warner Bros. που κυκλοφόρησε τα “Batman V Superman: Dawn of Justice” και “Suicide Squad”, κατέχει τη δεύτερη θέση στο φετινό αμερικάνικο box office, ενώ η Fox έρχεται τρίτη, κυρίως χάρη στην επιτυχία του “Deadpool”.

Βέβαια, η πορεία της Disney θα συνεχίσει την άνοδο λόγω της πρόσφατης κυκλοφορίας της νέα ταινίας κινουμένων σχεδίων, “Moana/Βαϊάνα”, το οποίο βρίσκεται στην πρώτη θέση στις ΗΠΑ κατά τα δύο πρώτα Σαββατοκύριακα, ενώ σίγουρα τα κέρδη θα αυξηθούν όταν κυκλοφορήσει και το “Rogue One: A Star Wars Story”, το οποίο στη χώρα μας αναμένεται στις 15 Δεκεμβρίου.

Η Disney επίσης ξεπέρασε για πρώτη φορά το ορόσημο των 4 δισ. δολαρίων στο διεθνές box office. Η Universal ήταν η πρώτη εταιρεία που πέρασε για πρώτη φορά αυτό το ποσό, κάτι που κατάφερε το 2015. Δύο από τις ταινίες της Disney, το “Captain America: Civil War” και το “Finding Dory”, ξεπέρασαν το 1 δισ. παγκοσμίως, ενώ το “The Jungle Book” έφτασε πολύ κοντά σε αυτόν τον αριθμό, με περίπου 966 εκ. δολάρια. Το “Doctor Strange” κέρδισε παγκοσμίως 600 εκ. δολάρια, καταλαμβάνοντας έτσι την πρώτη θέση για τα κέρδη που έχει αποφέρει ταινία εισαγωγής χαρακτήρα της Marvel.

Πηγή gr.ign.com