74,5 εκατομμύρια επιβάτες μετέφερε η EasyJet το 2016

Η αύξηση ύψους 6,6% διατήρησε την EasyJet στη δεύτερη θέση στην Ευρώπη σε σχέση με τον αριθμό των επιβατών που μετέφερε, παραμένοντας πίσω από την χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία Ryanair.

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία Ryanair ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι οι επιβάτες της αυξήθηκαν κατά 15%, σε 117 εκατομμύρια το 2016, αριθμός που επίσης αποτελεί νέο ρεκόρ για την εταιρεία.

Η εκπρόσωπος Τύπους της EasyJet δήλωσε ότι η απόκτηση των νέων αεροσκαφών Airbus A320 βοήθησαν την εταιρεία να προσφέρει περισσότερους προορισμούς και να προσελκύσει περισσότερους πελάτες.

Η αεροπορική εταιρεία διατήρησε σταθερό το ποσοστό συμπλήρωσης των θέσεων της στο υψηλό 91,5%, με τις χαμηλές τιμές των καυσίμων να της επιτρέπουν να προσφέρει ελκυστικές τιμές.

Ωστόσο, η πτώση της αξίας της στερλίνας μετά την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πλήξει την αεροπορική εταιρεία.

Η EasyJet δεν προέβη σε εκτιμήσεις για τον αριθμό των επιβατών που αναμένει να μεταφέρει το 2017, αλλά δήλωσε στο παρελθόν ότι αναμένει μια αύξηση 9% του αριθμού των θέσεων που θα προσφέρονται κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους του 2017, που τελειώνει τον Οκτώβριο.