Πρώτα ανακαίνιση και μετά πώληση του Φιλοξενία

Το κόστος ανακαίνισης θα αγγίξει περίπου το €0,5 εκατ. και τα έργα που είναι για να διαμορφωθούν οι χώροι που θα πραγματοποιούνται οι συναντήσεις των Κεντρικών Τραπεζιτών και άλλων υψηλόβαθμων αξιωματούχων που θα έρθουν από το εξωτερικό.

Χθες, ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών ο διευθυντής Προϋπολογισμού στο Υπουργείο Οικονομικών, Σταύρος Μιχαήλ, ανέφερε πως οποιαδήποτε αναβάθμιση του ξενοδοχείου θα έχει αντίκτυπο την τιμή πώλησης του. Αναφέρθηκε πως θα ανακαινισθεί ένα μέρος του ξενοδοχείου στο οποίο δεν είχαν γίνει βελτιωτικά έργα όταν η Κύπρος προήδρευε της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αλλαγές αναμένονται και στο Συνεδριακό Κέντρο στο οποίο θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της ΕΤΑΑ. Παρά ότι οι τεχνοκράτες της Κυβέρνησης δεν απάντησαν κατά πόσο θα προκύψουν εισοδήματα για την Κύπρο από την πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης, η Επιτροπή Οικονομικών αποδέσμευσε κονδύλι €1,8 εκατ. για την κάλυψη των απαιτούμενων δαπανών.

Μεταξύ άλλων €100 χιλ. θα χρησιμοποιηθούν για ενοικίαση από τον ΚΟΤ του Συνεδριακού Κέντρου, €35 χιλ. για ενοικίαση λιμουζίνων, €131 χιλ. για την αγορά υπηρεσιών μεταφοράς με λεωφορεία, €45 χιλ. για αγορά οπτικοαουστικού εξοπλισμού και άλλες €265 χιλ. για μηχανογραφικό εξοπλισμό.

Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί από τις 9 μέχρι τις 11 Μάιου και αναμένεται η συμμετοχή 1500 – 2000 προσώπων μεταξύ των οποίων Υπουργοί από τις χώρες μετόχους της Τράπεζας, Διοικητές Κεντρικών Τραπεζών υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Τράπεζας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, στα πλαίσια της όλης διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί και επιχειρηματικό φόρουμ, το οποίο περιλαμβάνει και τη διεξαγωγή ειδικής εκδήλωσης για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού κέντρου. «Αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για προβολή της Κύπρου ως επιχειρηματικού και τουριστικού κέντρου», προστίθεται.

Πηγή: philenews
Γράφει: Ελευθερία Παϊζάνου