Αεροσυνοδός σώζει θύμα trafficking με ένα σημείωμα στο μπάνιο

Όπως είπε η γυναίκα, η νεαρή κοπέλα έμοιαζε σα να είχε περάσει μια κόλαση, ενώ ο άντρας στο διπλανό της κάθισμα φαινόταν σα να μην την άφηνε να μιλήσει σε κανέναν. Η Fedrick τότε αποφάσισε να αφήσει ένα σημείωμα στις γυναικείες τουαλέτες του αεροπλάνου, προκειμένου να βοηθήσει το κορίτσι να ζητήσει βοήθεια, αν πραγματικά τη χρειαζόταν.

Πολύ σύντομα αποδείχθηκε ότι η έφηβη ήταν θύμα κυκλώματος trafficking και η αεροσυνοδός είχε πράξει άριστα ακούγοντας το ένστικτο της. Ο πιλότος ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές και με την προσγείωση του αεροπλάνου, ο άντρας δίπλα στη μικρή συνελήφθη. Το περιστατικό δεν συνέβη χθες, αλλά το 2011 σε πτήση της Alaska Airlines. Ωστόσο, βγήκε τώρα στα αμερικανικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς γίνεται προσπάθεια να εκπαιδευτεί το προσωπικό, ώστε να αναγνωρίζει περιπτώσεις επιβατών, οι οποίοι βρίσκονται σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Airline Ambassadors που προωθεί αυτή την προσπάθεια, ένα θύμα trafficking, συνήθως δείχνει φοβισμένο και νευρικό, αβέβαιο σε ό,τι αφορά τον πραγματικό προορισμό του. Μπορεί επίσης να είναι ακατάλληλα ντυμένο για τον προορισμό του, ακριβώς επειδή δεν γνωρίζει που πηγαίνει. Επίσης, οι διακινητές ανθρώπων μπορεί να κάνουν επίμονες ερωτήσεις, να μη χάνουν το θύμα από τα μάτια τους ούτε στιγμή και να εμφανίζονται ενήμεροι για κάθε προσωπική πληροφορία.

Όπως εξήγησε η Nancy Rivard, ιδρύτρια της Airiline Ambassadors, μιλώντας στο ΝBC: «Συνηθίζουμε να λέμε στους επιβάτες να μην προσπαθούν να σώσουν εκείνοι τα θύματα, γιατί μπορεί να τα βάλουν σε μεγαλύτερο κίνδυνο, όπως άλλωστε και τη δική τους ζωή και σωματική ακεραιότητα». Αντιθέτως, η πολιτική της Airline Ambassadors, προς τις αεροσυνοδούς και το πλήρωμα είναι να ενημερώνουν απευθείας τον πιλότο σε περίπτωση που αντιλαμβάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά με κάποιον επιβάτη. Στην περίπτωση της Fedrick χρειάστηκε μόνο ένα σημείωμα από το κοριτσάκι στον καθρέφτη του μπάνιου. Τώρα, το ίδιο εκείνο κορίτσι, είναι φοιτήτρια και διατηρεί επαφή με τη γυναίκα που της έσωσε τη ζωή. Σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές, μόνο κατά τη διάρκεια του 2016 και μόνο στις ΗΠΑ αναφέρθηκαν 7.572 περιπτώσεις trafficking.

 

ΠΗΓΗ: lifo.gr

Όταν η αεροσυνοδός Shelia Fedrick παρατήρησε σε δική της πτήση ένα αναμαλλιασμένο κορίτσι να κάθεται δίπλα σε έναν αρκετά μεγαλύτερο της, καλοντυμένο άντρα, ήξερε ότι κάτι δεν πάει καλά. Όπως είπε η γυναίκα, η νεαρή κοπέλα έμοιαζε σα να είχε περάσει μια κόλαση, ενώ ο άντρας στο διπλανό της κάθισμα φαινόταν σα να μην την άφηνε να μιλήσει σε κανέναν. Η Fedrick τότε αποφάσισε να αφήσει ένα σημείωμα στις γυναικείες τουαλέτες του αεροπλάνου, προκειμένου να βοηθήσει το κορίτσι να ζητήσει βοήθεια, αν πραγματικά τη χρειαζόταν. Πηγή: www.lifo.grΌταν η αεροσυνοδός Shelia Fedrick παρατήρησε σε δική της πτήση ένα αναμαλλιασμένο κορίτσι να κάθεται δίπλα σε έναν αρκετά μεγαλύτερο της, καλοντυμένο άντρα, ήξερε ότι κάτι δεν πάει καλά. Όπως είπε η γυναίκα, η νεαρή κοπέλα έμοιαζε σα να είχε περάσει μια κόλαση, ενώ ο άντρας στο διπλανό της κάθισμα φαινόταν σα να μην την άφηνε να μιλήσει σε κανέναν. Η Fedrick τότε αποφάσισε να αφήσει ένα σημείωμα στις γυναικείες τουαλέτες του αεροπλάνου, προκειμένου να βοηθήσει το κορίτσι να ζητήσει βοήθεια, αν πραγματικά τη χρειαζόταν. Πηγή: www.lifo.gr
Πολύ σύντομα αποδείχθηκε ότι η έφηβη ήταν θύμα κυκλώματος trafficking και η αεροσυνοδός είχε πράξει άριστα ακούγοντας το ένστικτο της. Ο πιλότος ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές και με την προσγείωση του αεροπλάνου, ο άντρας δίπλα στη μικρή συνελήφθη. Το περιστατικό δεν συνέβη χθες, αλλά το 2011 σε πτήση της Alaska Airlines. Ωστόσο, βγήκε τώρα στα αμερικανικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς γίνεται προσπάθεια να εκπαιδευτεί το προσωπικό, ώστε να αναγνωρίζει περιπτώσεις επιβατών, οι οποίοι βρίσκονται σε κίνδυνο. Πηγή: www.lifo.gr