Αιγύπτιος μεγιστάνας Ν. Σαουϊρις: «Μεγάλη επένδυση στην Αγ. Νάπα»

Ο αιγυπτιακός οικονομικός Τύπος κάνει εκτενή αναφορά στο θέμα. Με ρεπορτάζ που καταγράφουν αυτήν ακριβώς την εκκίνηση του διεθνούς προωθητικού “roadshow” του Αιγύπτιου μεγιστάνα Naguib Sawiris, που ξεκίνησε από την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με σκοπό την προσέλκυση επενδυτών για την ανάπτυξη μεγάλου project στον κλάδο τουριστικών ακινήτων.

Παράλληλα όπως επισημαίνει το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο: «το εν λόγω επενδυτικό σχέδιο περιλαμβάνει την κατασκευή πολυτελών διαμερισμάτων και κατοικιών, εμπορικών κέντρων, μαρίνας, καθώς και την διαμόρφωση ιδιωτικών παραλιών στο διεθνούς φήμης παράλιο θέρετρο της Κύπρου».

Μιλώντας σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο παγκόσμια γνωστό ξενοδοχείο “Μποργκ Ελ κραμπ” του Ντουμπάι, ο 7ος μεγαλύτερος δισεκατομμυριούχος της Αφρικής απηύθυνε πρόσκληση στους επίσης οικονομικά εύρωστους κατοίκους των Εμιράτων να επενδύσουν σε αυτό το νέο πρόγραμμα. Σκοπός θα είναι να αξιοποιήσει τις παραθαλάσσιες ομορφιές του νησιού «εφάμιλλες ή ακόμη και καλύτερες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων» όπως τις χαρακτήρισε ο κ. Σαουίρις, τονίζοντας ότι «όλες οι κατασκευές που γίνουν θα είναι πολυτελείς, η αξία των οποίων θα ξεκινά από 500.000 ευρώ και θα φτάνει μέχρι και τα 5,2 εκατομμύρια ευρώ».

Το επενδυτικό αυτό σχέδιο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2021.

Πηγή: 24h / ΚΥΠΕ