Διαπραγματευτές: Παρουσιάζουν την Πέμπτη τις εκκρεμότητες

Στη συνάντηση της Πέμπτης αναμένεται να ενημερωθούν από τους διαπραγματευτές, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οζντίλ Ναμί, οι οποίοι και θα τους παρουσιάσουν τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στα κεφάλαια που συζητούνται κατά τις συνομιλίες για το Κυπριακό, ώστε οι δυο ηγέτες να αποφασίσουν πώς θα προχωρήσουν με τη συζήτηση των θεμάτων αυτών.

Καλά ενημερωμένη πηγή δήλωσε στο ΚΥΠΕ:

«Οι κύριοι Μαυρογιάννης και Ναμί είχαν σήμερα συνάντηση κατά την οποία συζήτησαν για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν και τις οποίες θα παρουσιάσουν στους δυο ηγέτες, κατά τη συνάντησή τους την Πέμπτη, στο πλαίσιο των υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών διαπραγματεύσεών τους για το Κυπριακό, προκειμένου οι κύριοι Αναστασιάδης και Ακιντζί να αποφασίσουν από πού θα ξεκινήσουν τη συζήτησή τους επί των θεμάτων αυτών και πώς θα προχωρήσουν με αυτήν».

Η ίδια πηγή ανέφερε: «στόχος παραμένει η σμίκρυνση των διαφορών και η επίτευξη συναντιλήψεων. Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση επί του κεφαλαίου της ασφάλειας και των εγγυήσεων, σημείωσε πως αναμένεται να γίνει ένα brainstorming μεταξύ των ηγετών, κατά τις συνομιλίες τους στη Λευκωσία, ενόψει και της συνέχισης της Διάσκεψης για την Κύπρο σε πολιτικό επίπεδο που αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός Μαρτίου».

Πηγή: 24h / ΚΥΠΕ