Ένοχος 35χρονος από τη Λεμεσό για 20,5 κιλά πράσινης ξηρής φυτικής κάνναβης

Το Κακουργιοδικείο μέσα από τη χθεσινή του απόφαση αναφέρθηκε στα γεγονότα της υπόθεσης: «Στις 30 Μαΐου 2014 έφτασε με πτήση από την Αθήνα στο αεροδρόμιο Λάρνακας η Cristina Alempi, 23 χρόνων, από τη Ρουμανία, κάτοικος Πειραιά, η οποία είχε μαζί της δύο χειραποσκευές. Λειτουργός του Τελωνείου ζήτησε να ελέγξει τις αποσκευές της και από τον έλεγχο διαφάνηκε ότι μέσα σ’ αυτές υπήρχαν αντικείμενα που δεν μπορούσαν να συγκεκριμενοποιηθούν. Ο Λειτουργός του Τελωνείου θεώρησε ότι τα αντικείμενα ήταν ύποπτα και ζήτησε από την κοπέλα να ανοίξει τις αποσκευές της ωστόσο αυτή ανέφερε ότι δεν είχε τα κλειδιά, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθεί ειδικός κόπτης. Στις αποσκευές εντοπίστηκαν 20,401 γραμμάρια πράσινης ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης από την οποία δεν είχε εξαχθεί η ρητίνη. Η 23χρονη, αφού συνελήφθη από την Αστυνομία, ανέφερε ότι θα συνεργαζόταν με τις αστυνομικές αρχές και έγινε ελεγχόμενη παράδοση των αποσκευών σε περιοχή παρά τις Βρυσούλες, όπου και συνελήφθηκαν δύο άλλα πρόσωπα, ο Ελληνας Ανδρέου και ο Αναστάσιος Φραγκίσκου. Η Αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Κυριάκο Χρίστου, ο οποίος συνελήφθη τελικά στις 29 Οκτωβρίου 2014, στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού».

Η όλη υπόθεση καταχωρήθηκε ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας με κατηγορούμενους τον Κυριάκο Χρίστου, την Cristina Alempi, τον Ελληνα Ανδρέου και τον Αναστάσιο Φραγκίσκου. Η Alempi παραδέχθηκε ενοχή και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 χρόνων, ενώ ο Αναστάσιος Φραγκίσκος σε ποινή φυλάκισης 12 χρόνων.
Σε ανώμοτη δήλωση του ενώπιον του Κακουργιοδικείου ο Κυριάκος Χρίστου ισχυρίστηκε ότι δεν έχει καμία σχέση με τα ναρκωτικά που έφερε στην Κύπρο η 23χρονη Ρουμάνα, ότι είναι αθώος και πως δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση.

Το Κακουργιοδικείο αναφέρει στην απόφαση του: «ο κατηγορούμενος επιχείρησε να ανατρέψει τα σε βάρος του δεδομένα μέσω της ανώμοτης του δήλωσης, ότι ήταν έκδηλη η προσπάθεια του να πείσει το Δικαστήριο πως ο ίδιος δεν είχε καμιά ανάμειξη, γνώση και συμμετοχή στην εισαγωγή και μεταφορά των ναρκωτικών από το αεροδρόμιο Λάρνακας μέχρι το σημείο στις Βρυσούλες όπου θα γινόταν η ελεγχόμενη παράδοση και πως προσπάθησε να παραποιήσει την αλήθεια».
Το Κακουργιοδικείο έκρινε ένοχο τον Κυριάκο Χρίστου στις κατηγορίες:
– προμήθειας ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Β από άλλο πρόσωπο
– εισαγωγής, κατοχής και κατοχής με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Β.

Το Σώμα ωστόσο αθώωσε και απάλλαξε τον κατηγορούμενο από την κατηγορία της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Πηγή: 24h / ΚΥΠΕ