Επαφές στην Κύπρο της Διακομματικής Ομάδας για την Κύπρο στη Βουλή των Κοινοτήτων

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η αντιπροσωπεία θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και από τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη. Θα έχει επίσης χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Γιώργο Λιλλήκα και με μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και με την Πρόεδρο Σκεύη Κούτρα – Κουκουμά και μέλη της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων – Εγκλωβισμένων – Αγνοουμένων και Παθόντων.

Η βρετανική Κοινοβουλευτική Αντιπροσωπεία θα έχει, εξάλλου, συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων, Δήμαρχο Αμμοχώστου και πρώην Πρόεδρο της Βουλής, Αλέξη Γαλανό, από κοινού με δημάρχους άλλων κατεχόμενων δήμων, καθώς και συνάντηση με τον Επίτροπο Προεδρίας για Ανθρωπιστικά θέματα και θέματα Αποδήμων Φώτη Φωτίου. Περαιτέρω, οι Βρετανοί κοινοβουλευτικοί θα έχουν συνάντηση με τον Ε/Κ Διαπραγματευτή για το Κυπριακό, Πρέσβη, Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Το πρόγραμμα επαφών της Βρετανικής Διακομματικής Ομάδας περιλαμβάνει, τέλος, επαφές με τους επικεφαλής και μέλη των αντιπροσωπειών της Βουλής των Αντιπροσώπων σε διεθνείς οργανισμούς, όπου συμμετέχουν από κοινού τα δύο Κοινοβούλια.

Η αντιπροσωπεία αποτελείται από τους Σερ Roger Gale (Πρόεδρος της Ομάδας), Theresa Villiers, David Burrows (Αντιπρόεδρος Ομάδας) Steven Hrpburn, Mathew Offord, Stephen Paterson και Βαρόνη Massey, τους οποίους συνοδεύει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπρίων Ηνωμένου Βασιλείου Χρίστος Καραολής.

Πηγή: ΚΥΠΕ