Επαγγελματίες: Ικανοποίηση στο λιμάνι Λεμεσού μετά τη σύσκεψη με τον Υπουργό Μεταφορών

Ο Υπουργός διαμήνυσε πως «παρά την όποια πίστωση χρόνου, ο διαχειριστής θα πρέπει να διατηρεί ένα ελάχιστο αποδεκτό επίπεδο εξυπηρέτησης των πλοίων».

Συγκεκριμένα λίγο μετά τις 8:30 το πρωί ο κ. Δημητριάδης συναντήθηκε με την ΠΟΒΕΚ και τους οδηγούς τρέιλερ Α’, ενώ ακολούθως προέδρευσε σύσκεψης, η οποία ολοκληρώθηκε στις 12 το μεσημέρι και στην οποίαν έλαβαν μέρος ο Αναπληρωτής λιμενάρχης, η Διεύθυνση του διαχειριστή του τερματικού εμπορευματοκιβωτίων, Eurogate Container Terminal Limassol και εκπρόσωποι του Τμήματος Τελωνείων, του Συνδέσμου Ναυτικών Πρακτόρων και του Συνδέσμου Εκτελωνιστών.
Οι εμπλεκόμενοι κατά την έξοδο τους ανέφεραν πως «λήφθηκαν διαβεβαιώσεις από τον ανάδοχο για ρύθμιση των διαφόρων θεμάτων που τους απασχολούν».

Από πλευράς του ο κ. Δημητριάδης είπε: «αυτό που μας απασχολεί περισσότερο αυτή τη στιγμή είναι να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των πλοίων και των εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι, ώστε να πετύχουμε αυτό που ήταν και ο στόχος εξάλλου όλης αυτής της προσπάθειας. Κάποιες καθυστερήσεις παρατηρούνται στην εξυπηρέτηση των πλοίων, υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης και χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις από την εταιρεία, τις οποίες θα παρακολουθούμε. Θα δοθεί πίστωση χρόνου στην εταιρεία για κάποια διαδικαστικά θέματα και θέματα χρεώσεων. Αλλά όσον αφορά την εξυπηρέτηση των πλοίων, αυτή θα πρέπει να διατηρείται σε ένα ελάχιστο αποδεκτό επίπεδο».

Συμπλήρωσε: «Θα πρέπει να διατηρείται ένα ελάχιστο αποδεκτό όριο εξυπηρέτησης των πλοίων για να μην προκαλούνται και ζημιές με τις καθυστερήσεις, οι οποίες στο τέλος θα μετακυλήσουν στους εμπορευόμενους».

Όσο αφορά το θέμα της εξυπηρέτησης εμπορευματοκιβωτίων δήλωσε «υπάρχει σαφής βελτίωση» υποδεικνύοντας ωστόσο πως: «δεν έχουμε φτάσει ακόμη στα επιθυμητά επίπεδα, γιατί ας μην ξεχνούμε ότι στόχος μας είναι να είμαστε σίγουρα σε αρκετά πιο ψηλά επίπεδα παραγωγικότητας από ότι ήμασταν προηγουμένως».

«Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να λύσουμε τα διάφορα θέματα»

Σε σχετική ερώτηση για το ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για επίλυση των προβλημάτων απάντησε: «τα μεγάλα προβλήματα πρέπει να λύνονται τις πρώτες εβδομάδες, βεβαίως και η σαφής βελτίωση πρέπει να γίνεται από το μήνα και μετά και εννοώ σαφής βελτίωση σε σχέση με προηγούμενα επίπεδα».
Καταλήγοντας είπε: «Περιμένω να δω αποτελέσματα, γιατί στο τέλος της ημέρας, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια»

Πηγή: 24h / ΚΥΠΕ