Επίθεση Βουλευτή στο Μάρκο Παγδατή!

Αυτούσια η επιστολή:

«Με μεγάλη μου λύπη αναγκάζομαι να αναφερθώ στο πιο κάτω γεγονός.
Την στιγμή που η Πατρίδα του τον ήθελε παρών, που χρειαζόταν την συμμετοχή του στους αγώνες αντισφαίρισης του DAVIS CUP έναντι της Τουρκίας, αυτός απουσίαζε. Εξέθεσε την Ομοσπονδία που τον τίμησε και τον ανέδειξε, μαζί και όλους εμάς που τον θαυμάσαμε, δηλώνοντας ότι ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα και επιθυμεί να ξεκουραστεί.
Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι κατά την διάρκεια των συγκεκριμένων αγώνων, όλοι οι υπόλοιποι αγώνες αντισφαίρισης ανά το παγκόσμιο, αναβάλλονται και όλοι οι πρωτοκλασάτοι αντισφαιριστές τιμούν τις χώρες τους με την συμμετοχή τους και τις στηρίζουν.

Η Τουρκία ήρθε στην Κύπρο με τους καλύτερους αντισφαιριστές της για να κερδίσει και η Κύπρος αγωνίστηκε με νεαρούς και όχι τόσο έμπειρους αθλητές, μιας και ο μεγαλύτερος έχει μόλις κλείσει τα 20 του χρόνια.

Το κράτος στηρίζει διαχρονικά μέσω του ΚΟΑ τον συγκεκριμένο αθλητή και μόνο για τους συγκεκριμένους αγώνες τον χρειάζεται η Ομοσπονδία και η Πατρίδα του και αυτός δήλωσε απών.
Εν κατακλείδι, θα ήθελα να συγχαρώ τον προπονητή μας, Δημήτρη Ηροδότου και τους αντισφαιριστές μας, Πέτρο Χρυσοχόο, Μενέλαο Ευσταθίου και Ελευθέριο Νέος που αγωνίστηκαν και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, καθώς και τον αθλητή Νικόλα Κάμπελ, ασχέτως εάν δεν αγωνίστηκε.

Με εκτίμηση,
Χρίστος Ορφανίδης»


Η θέση της Ομοσπονδίας

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας (ΟΑΚ), Φίλιος Χριστοδούλου, σε δηλώσεις του προς απάντηση της επιστολής του Βουλευτή, εκφράζει τη θέση της ομοσπονδίας μιλώντας στο sigmalive.

« «Μόλις γνωστοποιήθηκε η συνάντηση με την Τουρκία, είχα επαφές και εκτενή αλληλογραφία με τον Μάρκο Παγδατή και μου απάντησε ότι λόγω των συμβατικών υποχρεώσεων με τους εκπροσώπους του για συμμετοχή σε πάρα πολλά τουρνουά της ATP, αδυνατεί για φέτος να ενισχύει την Κύπρο.

Έγινε ξανά προσπάθεια από την ΟΑΚ και από τον ΚΟΑ, αλλά φαίνεται οι υποχρεώσεις του δεν του επέτρεψαν τη συμμετοχή».

Στη συνέχεια, ο κ. Χριστοδούλου δήλωσε σίγουρος για τη νίκη της Κύπρου σε ενδεχόμενο που αγωνιζόταν ο Μάρκος Παγδατής και καταλήγοντας συνεχάρη τα παιδιά που αγωνίστηκαν.«Τυχόν συμμετοχή του Μάρκου, η νίκη της Κύπρου σε βάρος της Τουρκίας ήταν σίγουρη και δεν τυγχάνει αμφιβολίας. Πρέπει, όμως, να τονίσω ότι όσα παιδιά αγωνίστηκαν είχαν αξιοπρεπή και ικανοποιητική συμμετοχή, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Η Κύπρος αγωνίστηκε με την πλέον νεανική ομάδα στη διοργάνωση».»