Έχει ο «καιρός γυρίσματα» – Βροχές – Χιόνια – Σκόνη!

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Απόψε: θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ αλλά στα παράλια ισχυροί και παροδικά τοπικά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο: θα παρατηρούνται κατά διαστήματα ψηλές νεφώσεις, ενώ αργότερα παροδικά αυξημένες νεφώσεις δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ για να καταστούν το απόγευμα μέτριοι, 4 Μποφόρ. Το απόγευμα, στα δυτικά, θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ταραγμένη για να εξασθενίσει το απόγευμα σε λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 19 στα νότια και ανατολικά παράλια, στους 20 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ: ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αρχικά είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικά μεμονωμένες βροχές. Τις αυγινές κυρίως ώρες ενδέχεται τοπικά να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί λίγο ταραγμένη στα νότια και ανατολικά, ενώ στα δυτικά και βόρεια παράλια θα παραμείνει μέχρι ταραγμένη.

Την Πέμπτη:, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, όμως νεφώσεις που σταδιακά θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν τοπικά βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο για μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως μετά το μεσημέρι. Στην ατμόσφαιρα θα εξακολουθήσει να παρατηρείται σκόνη, σταδιακή υποχώρηση της οποίας αναμένεται από το βράδυ.

Την Παρασκευή: ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, από μέσες και ψηλές νεφώσεις και κυρίως το απόγευμα αναμένονται τοπικά βροχές και χιόνια, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους.

Το Σάββατο:ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση κατά το τριήμερο.

Πηγή: 24h / ΚΥΠΕ