ΓΔ ΥΠΑΜ: Η Περιβαλλοντική Πολιτική είναι τρόπος ζωής

Σε χαιρετισμό του στην ημερίδα με θέμα “Ορθολογική Διαχείριση των Αποβλήτων στα Στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς”, στο Στρατόπεδο Χρήστου Σαμάρα στην Αθαλάσσα, ο κ. Μαληκκίδης είπε ότι “η Περιβαλλοντική Πολιτική του Υπουργείου Άμυνας αποτελεί το μέσο για την οργάνωση και εξέλιξη των Ενόπλων Δυνάμεων σήμερα και στο μέλλον”.

Στην ημερίδα, την οποία διοργάνωσε το Υπουργείο Άμυνας μαζί με τις Ένοπλες Δυνάμεις και το Τμήμα Περιβάλλοντος, ο κ. Μαληκκίδης είπε ότι “το Υπουργείο Άμυνας έχει μακρόχρονη στενή συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος”, προσθέτοντας ότι “η διαχείριση των αποβλήτων αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Υπουργείου μας, η οποία συμβάλλει στην αειφόρο ανάπτυξη και βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με τις κοινοτικές οδηγίες και τις διεθνείς συμβάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος”.

“Η Περιβαλλοντική Πολιτική του Υπουργείου Άμυνας αποτελεί το μέσο για την οργάνωση και εξέλιξη των Ενόπλων Δυνάμεων σήμερα και στο μέλλον, όπου μέσω της οι Ένοπλες Δυνάμεις μετασχηματίζονται και προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες που δημιουργεί το ταχέως μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον το οποίο απαιτεί την προστασία και διατήρηση των φυσικών πόρων και οικοσυστημάτων, ενέργειες που με τη σειρά τους εγγυούνται την ποιότητα ζωής και την κοινωνική ευημερία”, είπε.

Επίσης, ο κ. Μαληκκίδης μετέφερε τους χαιρετισμούς του Υπουργού Άμυνας Χριστόφορου Φωκαϊδη, ο οποίος και υποστηρίζει θερμά την προσπάθεια που έχει αναληφθεί, και διαβεβαίωσε ότι “το Υπουργείο Άμυνας θα συνεχίσει να υποστηρίζει τέτοιου είδους εκδηλώσεις και να πράττει ό,τι είναι δυνατόν για να συμβάλλει στην υλοποίηση της Εθνικής Περιβαλλοντικής Πολιτικής”.

Πηγή: ΚΥΠΕ