Υπ. Μεταφορών: “Βελτιώνεται μέρα με τη μέρα η εξυπηρέτηση στο λιμάνι Λεμεσού”

Σε δηλώσεις που έκανε μετά την επίβλεψη και ενημέρωση που είχε από τους αρμόδιους φορείς τόνισε πως η κατάσταση είναι βελτιωμένη σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Μετά από σωρείες διαμαρτυριών και παραπόνων εκ μέρους των μεταφορέων για χρονοβόρες διαδικασίες ο Υπουργός θέλησε να έχει ιδία άποψη της όλης κατάστασης.

Κατά την παραμονή του στο χώρο ο Μάριος Δημητριάδης συνομίλησε με τους υπεύθυνους της εταιρείας ενώ είχε και ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Κεντρικό Οργανωτικό Γραμματέα της ΠΟΒΕΚ, Κυριάκο Μουστάκα.

Από πλευράς του ο κύριος Μουστάκα μαζί με αντιπροσωπεία των μεταφορέων επέδωσε υπόμνημα εισηγήσεων προς τη Διεύθυνση της Eurogate. Αναμένοντας μάλιστα απαντήσεις, που θα παρουσιαστούν την Τετάρτη στην έκτακτη Γενική Συνέλευση των οδηγών τρέιλερ Α’.

Ο Υπουργός Μεταφορών ανέφερε πως: «σίγουρα είναι βελτιωμένα τα πράγματα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και το σημαντικό είναι ότι υπάρχει βελτίωση μέρα με τη μέρα» επαναλαμβάνοντας τη χθεσινή έκκλησή του για πίστωση χρόνου «ώστε να δουλέψει ο νέος τρόπος εργασίας».
Σημείωσε επίσης:«Έχω ακούσει και κάποια παράπονα από οδηγούς φορτηγών και είναι γεγονός ότι έχουν μπει κάποιες νέες διαδικασίες, οι οποίες όμως – πιστεύω – κάποιες από αυτές χρειάζονταν, δηλαδή για να λειτουργεί και το λιμάνι με περισσότερη ασφάλεια και αυτό είναι πολύ σημαντικό στα μοντέρνα λιμάνια ή γενικότερα στα λιμάνια».

Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη σημαντικό είναι «να δούμε τους αριθμούς, δηλαδή πόσα εμπορευματοκιβώτια εξυπηρετούνταν πριν και πόσα εξυπηρετούνται σήμερα» εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση πως: «είναι θέμα ημερών να φτάσει το τερματικό εμπορευματοκιβωτίων στα επιθυμητά επίπεδα εξυπηρέτησης».

Διευκρίνισε δε πως: «και προηγουμένως υπήρχαν ουρές αναμονής, οι οποίες ήταν μέσα στο λιμάνι, επειδή ήταν διαφορετική η διαρρύθμιση, διότι ξαφνικά όλοι ακούμε πως προηγουμένως όλα ήταν τέλεια, δεν υπήρχε καμία αναμονή, εξυπηρετούνταν όλοι σε τρία λεπτά, αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα».

Σε σχετικό σχόλιο ότι οι μεταφορείς θεωρούν πως ο χώρος που δόθηκε στην εταιρεία είναι περιορισμένος σε σύγκριση με το προηγούμενο καθεστώς ο Υπουργός Μεταφορών είπε πως: «η παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου έγινε βάσει μελέτης, μπορεί προηγουμένως να ήμασταν συνηθισμένοι να δουλεύουμε σε μεγάλους χώρους και να ήταν αναξιοποίητοι, αλλά αν χρειάζεται και άλλος χώρος για εξυπηρέτηση της εταιρείας, νομίζω υπάρχει διαθέσιμος χώρος που έχει μείνει στην ΑΛΚ, μπορούν να γίνουν οι απαραίτητες διευθετήσεις».

Ερωτηθείς κατά πόσο εμπορικά πλοία σταμάτησαν να χρησιμοποιούν το λιμάνι Λεμεσού λόγω αύξησης του κόστους των υπηρεσιών, ο κ. Δημητριάδης απάντησε πως: «κάτι τέτοιο δεν υφίσταται και ότι, λόγω της καθυστέρησης, ότι δούλευε μια γερανογέφυρα, υπήρχε κάποια αλλαγή πορείας, τα πλοία θα έρθουν πίσω να εξυπηρετηθούν. Αυτή τη στιγμή όμως δουλεύουν τρεις γερανογέφυρες, νομίζω ότι και αυτό θα επιλυθεί».
Πηγή: 24h / ΚΥΠΕ