Κάνναβη εντοπίστηκε στο όχημα και την οικία 21χρονου

Μέλη της ΥΚΑΝ, σύμφωνα με την αστυνομία, προσπάθησαν χθες το απόγευμα να ανακόψουν για έλεγχο όχημα στη περιοχή Παραλιμνίου το οποίο οδηγούσε 21χρονος από τη Σωτήρα έχοντας ως συν επιβάτιδα 20χρονη από το Λιοπέτρι.
Ο νεαρός με το που αντιλήφθηκε τη παρουσία των μελών της ΥΚΑΝ ανέπτυξε ταχύτητα οδηγώντας το αυτοκίνητο του σε παρακείμενα χωράφια εκεί όπου και ακινητοποιήθηκε σε μεγάλη λακκούβα.

Προσεγγίζοντας το αυτοκίνητο οι άνδρες της ΥΚΑΝ διενέργησαν έρευνα όπου και εντόπισαν στην πόρτα του οδηγού τεμάχιο κυλινδρικού χαρτονιού μέσα στο οποίο υπήρχε συσκευασία ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης βάρους 2 γραμμαρίων. Επίσης στο αυτοκίνητο εντοπίσθηκε μαχαίρι με πτυσσόμενη λεπίδα με μηχανισμό που καταλήγει σε μυτερή άκρη.

Οι δύο νεαροί συνελήφθησαν για αυτόφωρα αδικήματα αυτά της κατοχής και χρήσης ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β αλλά και της μαχαιροφορίας. Σε σωματική έρευνα που έγινε στον 21χρονο εντοπίστηκε στην τσέπη του σακακιού του συσκευασία με κάνναβη βάρους 2 περίπου γραμμαρίων ενώ έξω από το αυτοκίνητο ανευρέθηκαν άλλα 2 γραμμάρια κάνναβης.
Έρευνες στις οικίες των δύο νεαρών διενεργήθηκε στη συνέχεια σε Σωτήρα και Λιοπέτρι. Στο σπίτι της 20χρονης δεν εντοπίσθηκε οτιδήποτε το μεμπτό. Δεν συνέβη όμως και το ίδιο στο σπίτι του νεαρού. Αφού κατά την έρευνα στο υπόγειο της οικίας του 21χρονου εντοπίστηκε σε προσωπικά του αντικείμενα συσκευασία που περιείχε 1 περίπου γραμμάριο κάνναβης και θήκη γυαλιών με 2 περίπου γραμμάρια κάνναβης.

Κατά την ανάκριση ο νεαρός παραδέχθηκε ενοχή στις κατηγορίες κατοχής και χρήσης της κάνναβης και παράλληλα απάλλαξε τη νεαρή από την οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση.

Ο νεαρός τέθηκε υπό κράτηση στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίας Νάπας και νωρίς σήμερα το απόγευμα αφέθηκε ελεύθερος για να κατηγορηθεί αργότερα με τη λήψη των αποτελεσμάτων των επιστημονικών εξετάσεων της κάνναβης.

Πηγή: 24h / ΚΥΠΕ