ΚΛΓ: Εκστρατεία κατά της βίας εναντίον των γυναικών

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΚΛΓ, στο πλαίσιο της εκστρατείας διοργανώνει εκδήλωση στην πλατεία Φανερωμένης, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι υπό την αιγίδα του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνά Νικολάου.

“Μια στις τρεις γυναίκες θα υποστεί κάποιας μορφής βία στη διάρκεια της ζωής της και αυτό μεταφράζεται αριθμητικά σε ένα δισεκατομμύριο γυναίκες και κορίτσια παγκοσμίως. Η διεθνής δράση του One Billion Rising, ξεκίνησε ως αντίδραση σε αυτό τον ανατριχιαστικό αριθμό και οι εκδηλώσεις του πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 200 χώρες” αναφέρεται.

Οι εκδηλώσεις της φετινής εκστρατείας του «One Billion Rising» στην Κύπρο είναι αφιερωμένες στη σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών και την απάνθρωπη κακοποίηση που βιώνουν οι γυναίκες θύματα σωματεμπορίας.

Σημειώνοντας ότι οι “ποινές των δικαστηρίων στην Κύπρο αντανακλούν απαράδεκτα στερεότυπα και προκαταλήψεις κατά των γυναικών, οι οποίες εν πολλοίς πυροδοτούν εξ αρχής τα περιστατικά βίας”, το ΚΛΓ ζητεί από το κράτος και το δικαστικό σύστημα “να επιδείξει επιτέλους την απαραίτητη πολιτική βούληση για να προστατεύσει το 50% των πολιτών του από τη βία και την σεξουαλική εκμετάλλευση”.

“Ζητούμε από την κυβέρνηση να κυρώσει και να θέσει σε εφαρμογή την Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, ενός ισχυρού νομικού εργαλείου που δίνει στα κράτη την ευχέρεια να καταπολεμήσουν κάθε μορφή βίας κατά των γυναικών και κοριτσιών (της έμφυλης βίας). Ζητούμε δικαιοσύνη για τα θύματα και απαιτούμε την εφαρμογή αποτρεπτικών ποινών από τα κυπριακά δικαστήρια” καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ