Παραίτηση Αννίτας από τη Γενική Διεύθυνση ΚΟΤ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Δημητριάδου κλήθηκε κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνεδρίας του Δ.Σ. του Οργανισμού το βράδυ της Τρίτης (7 Φεβρουαρίου) να απαντήσει στα θέματα που είχαν τεθεί προ ημερών ενώπιόν της και τα οποία σχετίζονται με τα προσόντα και τις ικανότητές της να διατηρεί τη συγκεκριμένη θέση. 

Η ίδια φέρεται να έδωσε γραπτώς τις απαντήσεις της, μαζί όμως με την παραίτησή της από τη συγκεκριμένη θέση. Η παραίτηση της κ. Δημητριάδου έχει άμεση ισχύ και η ίδια επιστρέφει πλέον στα παλαιότερα καθήκοντα στης, στη διεύθυνση του τμήματος ποιότητας του ΚΟΤ.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο, το ΔΣ του ΚΟΤ είχε αποφασίσει την απομάκρυνση της κ. Δημητριάδου από τη συγκεκριμένη θέση «στα πλαίσια της προσπάθειας εφαρμογής του τρίτου πυλώνα στρατηγικής του οργανισμού, για αναδιοργάνωση και ενδυνάμωση του». Το ποτήρι σε σχέση με τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων της κ. Δημητριάδου είχε ξεχειλίσει για τα μέλη του Δ.Σ. όταν σε ηχητικό υλικό που κυκλοφόρησε, η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια ακουγόταν να βρίζει τα μέλη του ΔΣ, χαρακτηρίζοντας τα  «παλαβούς» σε συνομιλία της με υπηρεσιακούς τον περασμένο Μάρτιο.

Μετά την απόφαση για απομάκρυνσή της, η ίδια προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και κατόπιν απόφασης του Διοικητικού Δικαστηρίου στις 22 Δεκεμβρίου, επέστρεψε εκ νέου στο τιμόνι της γενικής διεύθυνσης του ΚΟΤ. Το δικαστήριο είχε αποφανθεί ότι η απομάκρυνσή της ήταν παράνομη, καθώς η ίδια δεν είχε κληθεί από το ΔΣ να απαντήσει στα θέματα που εγείρονταν για το πρόσωπο της. Εξ’ ού και το ΔΣ του Οργανισμού επανάρχισε την ίδια διαδικασία, καλώντας την το βράδυ της Τρίτης να δώσει τις απαντήσεις της, πριν αποφανθεί εκ νέου για το κατά πόσον θα παραμείνει ή όχι στη συγκεκριμένη θέση.

Όλα δείχνουν Μαρίνο Νικολάου

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι, μετά την παραίτηση της αναπληρώτριας γενικής διευθύντριας, το ΔΣ πιθανότατα θα επαναφέρει στη συγκεκριμένη θέση τον Μαρίνο Νικολάου, ο οποίος είχε αναλάβει το συγκεκριμένο πόστο στο διάστημα που μεσολάβησε της απομάκρυνσης της κ. Δημητριάδου και την απόφασης του Διοικητικού Δικαστηρίου. Ο ίδιος, τη στιγμή αυτή, βρίσκεται στο τμήμα Μάρκετινγκ του ΚΟΤ, ενώ έχει περάσει από διάφορα τμήματα του Οργανισμού, μεταξύ των οποίων επικεφαλής του τμήματος ποιότητας και του γραφείου του ΚΟΤ στην Ολλανδία. 

Τονίζεται ότι η όποια απόφαση του ΔΣ για πλήρωση της θέσης του αναπληρωτή γενικού διευθυντή, θα πρέπει να επικυρωθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο.

 

ΠΗΓΗ: inbusinessnews.com