ΠΑΣΥΝΟ: ” Δεν μας δεσμεύει η συμφωνία της ΠΑΣΥΔΥ – Μελετούνται νομικά μετρα “

Δείτε αυτούσια την ανακοίνωση:

«H Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τη μονομερή συμφωνία του Υπουργού Οικονομικών με την ΠΑ.ΣΥ.ΔΥ για θέματα δημοσίου δικαίου των υπαλλήλων, χωρίς να ερωτηθούν και να συμφωνήσουν και άλλες συντεχνίες που εκπροσωπούν μεγάλο αριθμό εργαζομένων στον δημόσιο τομέα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ «εγείρονται ερωτηματικά για το γεγονός ότι ο Υπουργός Οικονομικών δεν σεβάστηκε την απόφαση της Βουλής να καταψηφίσει τα νομοσχέδια για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας που περιλάμβανε τη διασύνδεση του κρατικού μισθολογίου, των γενικών αυξήσεων, προσαυξήσεων και της ΑΤΑ με το ΑΕΠ και προχώρησε σε συμφωνία πλαίσιο με την ΠΑΣΥΔΥ».

«Ο Υπουργός Οικονομικών εντέχνως παραγνωρίζει τη συμφωνία μεταξύ ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ και Κυβέρνησης στις 31.03.2016 η οποία, μεταξύ άλλων, περιλάμβανε τον όρο όπως η συντεχνία συμμετέχει σε όλες τις συζητήσεις που θα αφορούν στους νοσηλευτές» προσθέτει η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.
Η συντεχνία δηλώνει ότι οι συμφωνίες μεταξύ ΠΑΣΥΔ.Υ και Υπουργού Οικονομικών δεν δεσμεύουν τα μέλη της καθώς η ΠΑΣΥΔΥ και οι αποφάσεις που λαμβάνει ή συμφωνεί δεν τους εκπροσωπούν και θα αποσταλεί επιστολή με την οποία θα ζητείται κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών.
Ταυτόχρονα, η συντεχνία ήδη μελετά μέσω των νομικών της συμβούλων τις περαιτέρω ενέργειες και θα αναμένει και διευκρινίσεις από το υπουργείο Οικονομικών».