Πρόστιμο 3.000 ευρώ με αναστολή σε γάλλο αγρότη που βοήθησε μετανάστες

Ο Ερού ζει στην περιοχή της κοιλάδας Ρουαγιά, στα σύνορα Γαλλίας και Ιταλίας, και έχει γίνει γνωστός σε όλη τη χώρα. Για εκείνους που επιδοκιμάζουν την πράξη του είναι «ήρωας», για άλλους είναι κατακριτέος.

Βγαίνοντας από το δικαστήριο, ο 37χρονος Ερού ορκίστηκε να συνεχίσει να κάνει το ίδιο. «Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Δεν θα σταματήσουμε εξαιτίας της απειλής ενός νομάρχη ή τις προσβολές ενός ή δύο πολιτικών. Θα συνεχίσουμε γιατί είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε» δήλωσε ενώ περίπου 200 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το δικαστήριο όπου εκδικάστηκε η υπόθεσή του και τον επευφημούσαν.

«Δεν τους βοηθούν αυτούς τους ανθρώπους επειδή είναι μαύροι ή μετανάστες ή για λόγους εθνικής ή ευρωπαϊκής πολιτικής. Όταν βλέπω ανθρώπους σε δύσκολη θέση στην άκρη του δρόμου, εγώ τους βοηθάω» πρόσθεσε.

Ο εισαγγελέας της Νίκαιας ζήτησε οκτάμηνη αναστολή της εφαρμογής της καταδίκης του.

Η μετανάστευση αποτελεί ένα από τα καυτά πολιτικά θέματα τη φετινή χρονιά των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, με πολλούς ψηφοφόρους να ανησυχούν για την μαζική μετακίνηση ανθρώπων από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, οι οποίοι εγκατέλειψαν τις χώρες τους για να γλιτώσουν από τους πολέμους ή την φτώχεια.

Πηγή: newsbeast.gr