Ρώσος πρέσβης: «Θα ήταν ωφέλιμη η παρουσία των μελών του ΣΑ στις προσπάθειες για το Κυπριακό»

Ο πρέσβης ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, πού βρίσκεται η διαδικασία και ποιες οι προοπτικές που υπάρχουν, σε συνάντηση που είχαν σήμερα το μεσημέρι, στο Προεδρικό.

Σε δηλώσεις του ο κ. Οσάτσι επανέλαβε ότι «η Ρωσία υποστηρίζει τη λύση του Κυπριακού όσο το δυνατό πιο γρήγορα».

Κληθείς μάλιστα να σχολιάσει δημοσιεύματα για το ρόλο της Ρωσίας είπε πως: «ο ρόλος της Ρωσίας είναι πολύ καλά γνωστός και έχει διατυπωθεί πολλές φορές και από τον ίδιο, αλλά και από τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών και τον ίδιο τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ. Ξέρετε τη θέση μας ότι θέλουμε τη λύση, είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε και τις δύο πλευρές σε αυτές τις προσπάθειες, είμαστε στο πλευρό σας».

Ερωτηθείς για το πού αποδίδει τα δημοσιεύματα ο κ. Οσάτσι δεν θέλησε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο επί του θέματος. Έκανε λόγο πως πρόκειται για λεπτό θέμα που αφορά γενικά την κατάσταση στον κόσμο.

Παράλληλα ο Ρώσος πρέσβης είπε πως στη συνάντηση: «ο Πρόεδρος εξέφρασε απόλυτη εμπιστοσύνη προς τον ίδιο».
Σε ερώτηση αν τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας θα πρέπει να είναι παρόντα σε μια νέα διάσκεψη για το Κυπριακό ο Ρώσος πρέσβης είπε ότι «θα ήταν ωφέλιμο να έχουν μέρος σε αυτές τις προσπάθειες τα μέλη του ΣΑ», αλλά εξαρτάται, είπε, κι από τις δύο πλευρές. «Καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε και αυτές τις δυσκολίες».

Πηγή: 24h / ΚΥΠΕ