Συναγερμός στη Νέα Υόρκη για την «ισχυρότερη για φέτος χιονοθύελλα» – Δύο νεκροί (Εικόνες και Βίντεο)

Θαμμένες στο χιόνι είναι οι περιοχές στο βορειανατολικό τμήμα των ΗΠΑ ενώ η σφοδρή χιονοθύελλα έχει προκαλέσει το θάνατο δύο ατόμων αλλά και σοβαρά προβλήματα στο οδικό, σιδηροδρομικό και εναέριο δίκτυο.

Τα σχολεία σε Νέα Υόρκη, Φιλαδέλφεια και Βοστόνη έβαλαν λουκέτο και πολλές πτήσεις ματαιώθηκαν. Οι Νεοϋορκέζοι που κυκλοφορούν στους δρόμους είναι ελάχιστοι ενώ οι υπάλληλοι του δήμου, με φτυάρια και εκχιονιστικά μηχανήματα, προσπαθούν να καθαρίσουν τους δρόμους από το παχύ στρώμα χιονιού. Οι αμερικανικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή καθώς οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για την ισχυρότερη χιονοθύελλα που θα πλήξει για φέτος τη Νέα Yόρκη. Η «Times Square» είναι χιονισμένη και άδεια.

Στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, το ύψος του χιονιού προβλέπεται ότι θα ξεπεράσει τα 30 εκατοστά με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, να καλεί τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Το 50% και πλέον των πτήσεων από και προς τα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης (Τζ. Φ Κένεντι, Λα Γκουάρντια, Νιούαρκ), δηλαδή περισσότερες από 1.700 πτήσεις, ακυρώθηκαν.

Το 60% και πλέον των πτήσεων από και προς τη Βοστόνη επίσης ματαιώθηκε.

Πηγή: protothema