Συνάντηση Αβέρωφ Νεοφύτου με τον Πρέσβη της Φινλανδίας στη Λευκωσία Timo Heino

Ανακοίνωση:
«Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Κεντρικά Γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού συνάντηση μεταξύ του Προέδρου του Κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου και του Πρέσβη της Φινλανδίας στην Κύπρο, Timo Heino.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αντηλλάγησαν απόψεις για τις σχέσεις των δυο χωρών ενώ θέμα συζήτησης ήταν και η διαδικασία των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού όπου υπήρξε συναντίληψη και κατανόηση, από πλευράς του Φινλανδού Πρέσβη, των θέσεων της ελληνοκυπριακής πλευράς.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ επανέλαβε στον κ. Timo Heino πως η Ελληνοκυπριακή κοινότητα επιδιώκει το συντομότερο δυνατό λύση του Κυπριακού και τονίστηκε η βασική προϋπόθεση ότι το ευρωπαϊκό κεκτημένο θα ενσωματωθεί στην λύση του Κυπριακού.

Παράλληλα εκφράστηκε από πλευράς του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου η θέση, πως η απαίτηση της Τουρκικής πλευράς -να ζητεί και να απαιτεί την εφαρμογή της ελεύθερης διακίνησης και εγκατάστασης για τους Τούρκους Υπηκόους σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού- δημιουργεί όχι μόνο προβλήματα στην Κύπρο, αλλά θέτει υπό αμφισβήτηση και τις ξεκάθαρες ευρωπαϊκές πολιτικές και είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, ενώ επανέλαβε πως η Τουρκία δεν μπορεί να χρησιμοποιεί το Κυπριακό για να μπει στην Ευρώπη από την πίσω πόρτα».