Τετραπλό φoνικό – Αγία Νάπα: Με κατάθεση χαρτών από τη σκηνή συνεχίστηκε η δίκη

Θύματα της επίθεσης ήταν ο επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης, ο αστυνομικός Ηλίας Χατζηευθυμίου, η σύζυγός του Σκεύη Χατζηευθυμίου και ο Yiani Vogli, ένας εκ των δραστών.

Κατηγορούμενοι είναι οι Loy Dejan 42 χρόνων, Μάριος Χριστοδούλου άλλως Μπέννυ 39 χρόνων, Παναγιώτης Πένταυκας 38 χρόνων και Σοφία Γρηγορίου 28 χρόνων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν από κοινού τις κατηγορίες της συνωμοσίας για φόνο, φόνου εκ προμελέτης, απόπειρας φόνου, πράξεις που σκοπεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, κατοχής πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, κατοχής πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α, κατοχής πυρομαχικών πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β και κατοχής πυρομαχικών πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι μεταφέρθηκαν στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου συνοδευόμενοι από πάνοπλους αστυνομικούς της ΜΑΑΔ, οι οποίοι βρίσκονταν δίπλα τους καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Η αίθουσα του Δικαστηρίου ήταν επίσης γεμάτη με αστυνομικούς από διάφορες υπηρεσίες της Δύναμης, ενώ όλοι όσοι εισήλθαν στην αίθουσα, περιλαμβανομένων και των δημοσιογράφων, πέρασαν από αστυνομικό έλεγχο.

Κατά τη σημερινή δικάσιμο κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας ο Στιβ Θεοδούλου, αρχιαστυφύλακας στο ΤΑΕ Αμμοχώστου που υπηρετεί στο τμήμα φοροτεχνικής σχεδιαγράφησης ο οποίος μετέβη στη σκηνή του τετραπλού φόνου την επόμενη ημέρα, δηλαδή στις 24 Ιουνίου 2016, όπου προέβη σε μετρήσεις και ετοίμασε σχεδιάγραμμα της σκηνής.

Τα σχεδιαγράμματα και οι μετρήσεις του κ. Θεοδούλου έγιναν στη βάση των 73 συνολικά σημείων της σκηνής από όπου άνδρες της ΥΠΕΓΕ Αρχηγείου Αστυνομίας, περισυνέλεξαν διάφορα τεκμήρια. Στα σημεία αυτά περιλαμβάνονται και τα σχεδιαγράμματα όπου βρίσκονταν οι σοροί των τεσσάρων θυμάτων της επίθεσης.

Η κατάθεση του μάρτυρα κατατέθηκε ενώπιον του Κακουργιοδικείου ως τεκμήριο και αποτέλεσε μέρος της κυρίως εξέτασής του. Απαντώντας σε ερωτήσεις της εκπροσώπου της Κατηγορούσας Αρχής Έλλης Παπαγαπίου, ο μάρτυρας είπε ότι οι χάρτες και τα σκιαγραφήματα που ετοίμασε αφορούσαν συγκεκριμένους χώρους όπως ο στεγασμένος χώρος του εστιατορίου Stone Garden όπου έγινε ο φόνος, ο στεγασμένος χώρος διπλανού εστιατορίου, η Λεωφόρος Νησί και η Οδός Καταλυμάτων στη γωνία των οποίων βρίσκεται το εστιατόριο όπου διαπράχθηκε ο φόνος.

Οι χάρτες και τα σκιαγραφήματα που ετοίμασε ο κ. Θεοδούλου κατατέθηκαν ως τεκμήρια ενώπιον του Κακουργιοδικείου, ενώ όπως ανέφερε στις 27 Ιουνίου 2016 μετέβη και πάλι στη σκηνή συνοδευόμενος από τον Κυριάκο Χαριτωνίδη, Λειτουργό του κτηματολογίου Αμμοχώστου ο οποίος ετοίμασε χωρομετρικό σχέδιο της σκηνής.

Στη συνέχεια κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας ο Κυριάκος Χαριτωνίδης, ο οποίος εργάζεται ως Κτηματολογικός Λειτουργός Β Τάξης χωρομετρίας στο Κτηματολόγιο Αμμοχώστου. Η κατάθεση του κ. Χαριτωνίδη κατατέθηκε ως τεκμήριο ενώπιον του Δικαστηρίου και αποτέλεσε μέρος της κυρίως εξέτασής του.

Ο κ. Χαριτωνίδης επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του κ. Θεοδούλου, σημειώνοντας ότι πήγαν μαζί στη σκηνή στις 27 Ιουνίου 2016 όπου καθ’ υπόδειξη του αρχιαστυφύλακα και με τη βοήθεια χωρομετρικού οργάνου GPS, ετοίμασε χάρτες όπου απεικονίζεται η σκηνή του φόνου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της κ. Παπαγαπίου ο κ. Χαριτωνίδης είπε ότι ο Στηβ Θεοδούλου του υπέδειξε τα 73 σημεία της σκηνής, τα οποία αναγνώρισε από φωτογραφίες και ετοίμασε τους δικούς του λεπτομερείς χάρτες.

Οι χάρτες αυτοί κατατέθηκαν ενώπιον του Κακουργιοδικείου ως τεκμήρια ενώ κατατέθηκε επίσης φωτογραφία της περιοχής, η οποία λήφθηκε από αεροπλάνο το 2014 και είναι εναρμονισμένη με τα τοπογραφικά σχέδια του Κτηματολογίου Αμμοχώστου. Ο μάρτυρας υπέδειξε στη συγκεκριμένη φωτογραφία σκηνές της περιοχής όπως το εστιατόριο Stone Garden, τη Λεωφόρο Νησί και την Οδό Καταλυμάτων.

Η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί αύριο 8 Φεβρουαρίου με την κατάθεση από μέλος της Αστυνομίας 200 περίπου τεκμηρίων που παραλήφθηκαν από τη σκηνή του τετραπλού φόνου.


ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ