Το «Παφίτικο Καρναβάλι» είναι έτοιμο να σας υποδεχθεί!!!

Το Καρναβάλι της Πάφου αρχίζει στις 16 Φεβρουαρίου με την πανηγυρική είσοδο στην πόλη του Βασιλιά Καρνάβαλου και ολοκληρώνεται το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου με τη Μεγάλη Αποκριάτικη Παρέλαση Αρμάτων και Ομάδων.

Ο Δήμος με ανακοίνωση του αναφέρει:

«Η πανηγυρική είσοδος του Βασιλιά Καρνάβαλου και της συνοδείας του θα γίνει την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου Τσικνοπέμπτη , στις 5:00 μ.μ., υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου και με τη συνοδεία των μαζορέτων της Ακαδημίας Χορού Κωνσταντίνας Χ’’ Ευτυχίου.
Θέμα φέτος είναι η «Βασίλισσα του Πολιτισμού – Το Ταξίδι Ξεκίνησε» αποτελούμενο από δύο άρματα και τη συνοδεία τους από τα πανέμορφα κορίτσια του School of Fine Arts Λίνας και Δόξας Κωνσταντινίδου.
Η Βασίλισσα του Πολιτισμού θα ξεκινήσει από τη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή στο ύψος του Ελληνικού Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Πάφου και θα καταλήξει στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου (Πλατεία Δημαρχείου).
Στις 6:00 μ.μ., θα αρχίσει το Αποκριάτικο γλέντι της Τσικνοπέμπτης, που θα περιλαμβάνει μουσική σε καρναβαλίστικους ρυθμούς από τον D.J. Nicolas Mas, χορό από τον Jake Αθανασιάδη και την ομάδα του, ζογκλέρ και ξυλοπόδαρους. Συμμετέχουν οι Κανταδόροι του Μουσικού Ομίλου Πάφου. Στον Χώρο Στάθμευσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Χριστόδουλος Γαλατόπουλος» θα διατίθενται εδέσματα και ποτά.
Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στις 10:00 το πρωΐ, θα πραγματοποιηθεί το Κυνήγι Θησαυρού. Χώρος συνάθροισης και εκκίνησης το ”Δημήτρειον” Δημοτικό Σχολείο Πάφου. Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτες ομάδες με χρηματικά βραβεία: Α΄ Ομάδα με 150 €, Β΄ Ομάδα με 100 € και Γ΄ Ομάδα με 70 €.
Εξάλλου ο μεγάλος αποκριάτικος χορός του Δ. Πάφου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στις 8:00 μ.μ., στο Ξενοδοχείο «Annabelle», στην Κάτω Πάφο. Παρουσιαστές θα είναι ο Μιχάλης Σοφοκλέους και η Αλεξία Αναστασίου. Στο πλαίσιο του Χορού θα διεξαχθεί διαγωνισμός αμφίεσης για ομάδες, ζευγάρια και άτομα, με πλούσια βραβεία. Η Είσοδος με φαγητό € 25 και μόνο για μεταμφιεσμένους
Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, στις 3:00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, στην Κάτω Πάφο, η Μεγάλη Αποκριάτικη Παρέλαση Αρμάτων και Ομάδων, με τη συμμετοχή δεκάδων αρμάτων και ομάδων, εκατοντάδων καρναβαλιστών, της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου, μαζορέτων και των Κανταδόρων του Μουσικού Ομίλου Πάφου.
Παρουσιαστές της Παρέλασης οι: Μιχάλης Σοφοκλέους και Αλεξία Αναστασίου.
Αφετηρία της Παρέλασης το Ξενοδοχείο “Almyra” και τερματισμός ο Χώρος Στάθμευσης του Αρχαιολογικού Πάρκου.
Ο Δήμος Πάφου καλεί το κοινό να αγκαλιάσει τις εκδηλώσεις του «Παφίτικου Καρναβαλιού» δίνοντας μαζικά το παρόν του και συμβάλλοντας έτσι στην επιτυχία τους».

Πηγή: 24h / ΚΥΠΕ