Κασουλίδης: «Έχουμε συλλογικό καθήκον να αντισταθούμε στον ρατσισμό»

«Η κατάσταση στην Ευρώπη είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, καθώς παρατηρείται άνοδος λαϊκίστικων και εθνικιστικών κινημάτων. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες βρίσκονται ανάμεσα στα πρώτα θύματα αυτής της ανησυχητικής τάσης και συχνά στοχοποιούνται ή χρησιμοποιούνται ως αποδιοπομπαίοι τράγοι», υπογραμμίζει ο κ. Κασουλίδης.

Συνεχίζοντας, ο κ. Υπουργός επισημαίνει την ανάγκη αντιμετώπισης του ρατσισμού, ειδικότερα στις μέρες μας. Σημειώνει δε ότι «όλοι έχουν ρόλο να διαδραματίσουν, πρωτίστως, εμείς, οι πολιτικοί και τα δημόσια πρόσωπα, αναλαμβάνοντας την ιδιαίτερη ευθύνη της διατήρησης της ισχύος των ανοικτών ευρωπαϊκών κοινωνιών μας και της δημιουργίας κοινοτήτων, στις οποίες να συνυπάρχουν όλοι οι άνθρωποι, χωρίς διακρίσεις».

«Έχουμε συλλογικό καθήκον να αντισταθούμε στον ρατσισμό και όλες τις μορφές διάκρισης, οποτεδήποτε και οπουδήποτε αυτές εμφανίζονται. Το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι και θα παραμείνει ένας σημαντικός παράγοντας που προωθεί ενεργά τη βασική ισότητα όλων των ανθρώπων», καταλήγει ο κ. Κασουλίδης.

Πηγή: ΚΥΠΕ