Με εξέταση του Χρ.Αντωνίου συνεχίστηκε η υπόθεση για τον τετραπλό φόνο στην Αγία Νάπα

Θύματα της επίθεσης ήταν ο επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης, ο αστυνομικός Ηλίας Χατζηευθυμίου, η σύζυγός του Σκεύη Χατζηευθυμίου και ο Yiani Vogli, ένας εκ των δραστών.

Κατηγορούμενοι είναι οι Loy Dejan 42 χρόνων, Μάριος Χριστοδούλου άλλως Μπέννυ 39 χρόνων, Παναγιώτης Πένταυκας 38 χρόνων και Σοφία Γρηγορίου 28 χρόνων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν από κοινού τις κατηγορίες της συνωμοσίας για φόνο, φόνου εκ προμελέτης, απόπειρας φόνου, πράξεις που σκοπεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, κατοχής πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, κατοχής πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α, κατοχής πυρομαχικών πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β και κατοχής πυρομαχικών πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της εκπροσώπου της Κατηγορούσας Αρχής Ελλης Παπαγαπίου, ο μάρτυρας κατηγορίας παρουσίασε ενώπιον του Δικαστηρίου το επιθετικό τυφέκιο ΑΚ47 Καλάσνικοφ που εντοπίστηκε στο καμένο αυτοκίνητο που φέρεται να εγκατέλειψαν οι δράστες της φονικής επίθεσης στην Οδό Κατασπήλων στην Αγία Νάπα.

Ο μάρτυρας παρουσίασε επίσης το υπηρεσιακό πιστόλι τύπου Glock το οποίο εντοπίστηκε δίπλα στο νεκρό Yanni Vogli και το τσαντάκι μέσης του αστυνομικού Ηλία Χατζηευθυμίου και έφερε σχίσιμο στη μία πλευρά που προκλήθηκε από βολίδα πυροβόλου όπλου.
Όπως ανέφερε ο κ. Αντωνίου, το Καλάσνικοφ που εντοπίστηκε στο καμένο αυτοκίνητο «ήταν καμένο, πλήρως καταστρεμμένο και δεν λειτουργούσε» με αποτέλεσμα να προχωρήσει σε συντήρηση του και να κάνει δοκιμαστικές βολές.

Μετά από υποδείξεις της κ. Παπαγαπίου, ο μάρτυρας υπέδειξε στο Δικαστήριο θραύσματα και βολίδες που εντοπίστηκαν σε διάφορους χώρους τόσο στο εστιατόριο The Stone Garden όπου έγινε ο τετραπλός φόνος όσο και στο καμένο αυτοκίνητο.

Συνολικά, όπως εξήγησε, εντοπίστηκαν 28 κάλυκες διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών τα οποία πυροβολήθηκαν «από ένα και το αυτό ΑΚ 47 Καλάσνικοφ» αλλά δεν κατέστη δυνατή η ταύτιση τους με το Καλάσνικοφ που εντοπίστηκε στο καμένο αυτοκίνητο των δραστών, λόγω της εκτεταμένης ζημιάς που υπέστη από τη φωτιά.

Αντίθετα πέντε κάλυκες που εντοπίστηκαν στη σκηνή του φόνου διαμετρήματος 9 χιλιοστών πυροβολήθηκαν μέσα σε ημιαυτόματο πιστόλι και ταυτοποιήθηκαν με το πιστόλι Glock που φέρεται να χρησιμοποίησε ο νεκρός δράστης Yanni Vogli.

Στο Δικαστήριο παρουσιάστηκαν επίσης βολίδα η οποία αφαιρέθηκε με χειρουργική επέμβαση από τον αριστερό βραχίονα του αστυφύλακα της ΜΜΑΔ Γιώργου Χαραλάμπους και ταυτοποιήθηκε ότι πυροβολήθηκε μαζί με άλλες από το ίδιο όπλο, δηλαδή το Καλάσνικοφ.

Παρουσιάστηκαν επίσης βολίδες και μέρος βολίδων που αφαιρέθηκαν κατά τη νεκροτομή από τα σώματα του Φάνου Καλοψιδιώτη και του Ηλία Χατζηευθυμίου. Όπως είπε ο μάρτυρας, «ο Ηλίας Χατζηευθυμίου βλήθηκε από φυσίγγια από πιστόλι Glock και από Καλάσνικοφ».

Επίσης η βαλλιστική εξέταση κατέδειξε ότι ο αστυνομικός της ΜΜΑΔ Γιώργος Χαραλάμπους που καθόταν στο τραπέζι του Φάνου Καλοψιδιώτη το βράδυ της 23ης Ιουνίου 2016, δεν χρησιμοποίησε το υπηρεσιακό πιστόλι τύπου USP που είχε μαζί του στο τσαντάκι του και βρισκόταν κρεμασμένο στην καρέκλα του όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί.

Αναφορικά με τους δύο άλλους νεκρούς, δηλαδή την Σκεύη Χατζηευθυμίου και τον ένα από τους δύο δράστες, Yanni Vogli δεν αφαιρέθηκαν σφαίρες επειδή τα τραύματά τους ήταν διαμπερή.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο στις 09.00 το πρωί με την αντεξέταση του Χριστάκη Αντωνίου από τους συνηγόρους υπεράσπισης.