Σε διάλογο άμεσα κάλεσε τους δύο ηγέτες ο πρόεδρος του ΡΤΚ

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, στη συνάντηση συζητήθηκε το τί μπορεί να γίνει για να αρθεί το αδιέξοδο και να μπορέσουν να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις σε μια υγιή βάση. Το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί μπορεί να ξεπεραστεί μόνο με το διάλογο μεταξύ των ηγετών, δήλωσε ο κ. Ερχιουρμάν, λέγοντας ότι οι δηλώσεις στις οποίες προέβηκαν χωρίς προηγουμένως να έχουν μιλήσει οι δυο τους δεν ήταν βοηθητικές στη διαδικασία. “Πρέπει άμεσα να δημιουργηθεί ο διάλογος, να διορθωθούν τα λάθη που έγιναν και οι διαπραγματεύσεις να συνεχιστούν σε μια υγιή βάση”.

Η δικοινοτική Πρωτοβουλία για την Ειρήνη “Ενωμένη Κύπρος” είχε συνάντηση νωρίτερα και με τον πρόεδρο του ΚΚΔ, Τζεμάλ Οζγιγίτ, ο οποίος ανέφερε ότι οι δυσκολίες που υπάρχουν στις διαπραγματεύσεις θα πρέπει συζητηθούν σε μια συνάντηση των ηγετών. Για τη λύση χρειάζεται πολιτική βούληση, πρόσθεσε λέγοντας ότι οι βασικές παράμετροι της λύσης είναι γνωστές, πρώτη φορά υποβλήθηκαν χάρτες με συγκεκριμένους αριθμούς και ενώ στη Διάσκεψη της Γενεύης συζητήθηκαν όλα, η διαδικασία “κόλησε” στο πάρε – δώσε.

Θα πρέπει να ακυρωθεί η απόφαση της Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα με κάποιο τρόπο, πρόσθεσε ο κ. Οζγιγίτ, λέγοντας ότι είναι γενική εκτίμηση αυτό και αυτό είναι ένα καθήκον που αναλογεί στη Βουλή.

Πηγή: ΚΥΠΕ