Η ΟΑΚ εκφράζει την θλίψη της για τον αδόκητο θάνατο του Κωνσταντίνου Ηλία

Τη βαθιά θλίψη και οδύνη για τον αδόκητο θάνατο του Κωνσταντίνου Ηλία, και ταυτόχρονα τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τα αγαπημένα του πρόσωπα, εκφράζει, σε ανακοίνωση της, η Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου (ΟΑΚ).

Η απώλεια του 21ός ετών αθλητή και παράλληλα προπονητή, έχει συγκλονίσει τους πάντες στην οικογένεια της Αντισφαίρισης.

«Στεκόμαστε με θαυμασμό μπροστά στο μεγαλείο ψυχής των οικείων του «Νίνο» μας. Ως δότης οργάνων χάρισε καλύτερη ζωή σε πέντε συνανθρώπους μας στην Κύπρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό», προσθέτει.

Η κηδεία του 21χρονου τενίστα θα τελεστεί σήμερα από την εκκλησία Κοσμά του Αιτωλού στη Σφαλαγγιώτισσα, δαπάνη του Ομίλου Αντισφαιρίσεως Αμμοχώστου.

Ως επιθυμία της οικογένειας, αντί στεφάνων, θα γίνονται δεκτές εισφορές για τη δημιουργία ειδικού ταμείου για ανάπτυξη και προώθηση νεαρών ταλέντων του Ομίλου Αντισφαιρίσεως Αμμοχώστου.

Στην κηδεία, η ΟΑΚ θα εκπροσωπηθεί διά του Προέδρου της, Φίλιου Χριστοδούλου, και Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Εις ένδειξη πένθους, αναβάλλονται σήμερα όλες οι προγραμματισμένες συναντήσεις που αφορούσαν το αναπτυξιακό πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Λευκωσία, και τα Πρωταθλήματα Junior Nissi Beach Resort (Αγία Νάπα), και Paphos Club (Πάφος). Με την επανέναρξη των πρωταθλημάτων την Τετάρτη, στις 10:00, θα τηρηθεί μονόλεπτη σιγή εις μνήμην του αδικοχαμένου αθλητή.

Εις ένδειξη πένθους και συμπαράστασης προς την οικογένεια, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Αντισφαιρίσεως Αμμοχώστου αποφάσισε, επίσης, όπως μετά την ταφή φιλοξενήσει όλους τους γνωστούς και φίλους στις εγκαταστάσεις του Ομίλου, όπου οι σημαίες του θα κυματίζουν μεσίστιες για 40 ημέρες.

H Hellenic Bank Masters Academy, ιδρυτής της οποίας και head coach είναι ο Γιάννος Χατζηγεωργίου, σε έκτακτη συνεδρία του σωματείου μετά την τραγική είδηση του αδόκητου θανάτου του πρωταθλητή και προπονητή Κωνσταντίνου Ηλία αποφάσισε ομόφωνα την παρουσία αντιπροσωπείας του Σωματείου στην κηδεία και κατάθεση στεφάνου εκ μέρους των αθλητών και προπονητών της ακαδημίας και την αφιέρωση όλων των πρωταθλημάτων της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου που θα διοργανώσει το Σωματείο, στη μνήμη του πρωταθλητή Κωνσταντίνου Ηλία.

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν και πολλοί άλλοι όμιλοι αντισφαίρισης από όλη την Κύπρο.

Ο Κωνσταντίνος Ηλία ξεκίνησε την αντισφαίριση από την ηλικία των πέντε ετών και ήταν αθλητής του Ομίλου Αντισφαίρισης Αμμοχώστου.

Ξεκίνησε με προπονητές τον Φίλιπ Αλκιβιάδη και τον Μπόγιαν Σίμιτς, και πολύ σύντομα φάνηκε το μεγάλο του ταλέντο. Πριν συμπληρώσει τα 15 του χρόνια, συνέχισε στο Εθνικό Κέντρο Τένις στη Λευκωσία, και εντάχθηκε στα προγράμματα ταλέντων υπό την καθοδήγηση του Ομοσπονδιακού προπονητή Γιάννου Χατζηγεωργίου. Έγινε μέλος της Εθνικής Ομάδας Εφήβων και στην κατηγορία Εφήβων έφτασε μέχρι το Νο 335 στον κόσμο. Συνέχισε την ανοδική του πορεία και τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο του διεθνούς πρωταθλήματος Futures που διοργάνωσε ο Όμιλος Αντισφαίρισης Αμμοχώστου, κατέκτησε τον πρώτο του βαθμό στη σειρά ATP.

Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα εκεί όπου ξεκίνησε και ως αντισφαιριστής, στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αμμοχώστου, και εργαζόταν ως προπονητής τους τελευταίους 18 μήνες, ενώ παράλληλα συνέχισε να αγωνίζεται στα επίσημα πρωταθλήματα της ΟΑΚ, όπως και σε διεθνή πρωταθλήματα.

Πηγή: ΚΥΠΕ