Αν. Κ. Εκπρόσωπος: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει την πολιτική ευθύνης

Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να ακολουθεί πολιτική ευθύνης, η οποία δημιουργεί συνθήκες σταθερότητας, σιγουριά και προοπτική για το μέλλον, δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, απαντώντας στα κόμματα της αντιπολίτευσης όσον αφορά την οικονομία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, ο κ. Παπαδόπουλος στη δήλωσή του αναφέρει ότι «είναι τουλάχιστον μικροψυχία να προσπαθούν κάποιοι να υποβαθμίσουν το γεγονός ότι η Κύπρος, μετά τα όσα βίωσε στο πρόσφατο παρελθόν, καταγράφει ρυθμούς ανάπτυξης 3,3%, έχει πρωτογενή πλεονάσματα, έχει αλματώδη αύξηση στον τουρισμό, στο λιανικό εμπόριο, στις εξαγωγές, στην κατασκευαστική βιομηχανία, ενώ την ίδια ώρα καταγράφει το χαμηλότερο κόστος δανεισμού στις αγορές της τελευταίας δεκαπενταετίας».

«Παράλληλα, δεν έχει ελλείμματα, ενώ από τα σκουπίδια που βρέθηκε η οικονομία μας, οι διεθνείς οίκοι την κατατάσσουν σε μια θέση πριν την επενδυτική βαθμίδα. Επίσης, η ανεργία βρίσκεται σε συνεχή πτώση παρά το δυσάρεστα ψηλό ποσοστό», επισημαίνει ο κ. Παπαδόπουλος.

Προσθέτει ότι «η Κυβέρνηση αντιλαμβάνεται και γνωρίζει πάρα πολύ καλά τα προβλήματα που ακόμη αντιμετωπίζει ο κόσμος, αλλά είναι αναντίρρητο γεγονός ότι ενόσω καταγράφονται και αυξάνονται οι ρυθμοί ανάπτυξης της οικονομίας, τόσο θα αμβλύνονται και τα προβλήματα που συσσώρευσε η οικονομική κρίση».

«Όσο και αν δεν το παραδέχονται οι σημερινοί επικριτές της Κυβέρνησης, η πολιτική που ακολουθήθηκε ήταν η μόνη ορθή και ενδεδειγμένη υπό τις περιστάσεις και ο λαός το αντιλαμβάνεται. Αυτήν την πολιτική ευθύνης θα συνεχίσει να ακολουθεί η Κυβέρνηση, πολιτική που δημιουργεί τις συνθήκες σταθερότητας, τη σιγουριά και την προοπτική για το μέλλον», καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος.
Πηγή:ΚΥΠΕ